Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 00:33

Ο Πέτρος Τατούλης επιθυμεί να έχει ρόλο στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ρόλο στη διεκδίκηση, από την Καλαμάτα, του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2021, επιθυμεί να έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Τονίζει ότι διαθέτει την τεχνογνωσία ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού την περίοδο που Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης έγινε η Πάτρα, το 2006 αλλά και ότι έχει σημαντική συμβολή σε έργα πολιτιστικών υποδομών που έχουν γίνει στην Καλαμάτα…

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, στην Τρίπολη, όπου συζήτησαν και για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Ο περιφερειάρχης προσφέρθηκε να βοηθήσει στη διεκδίκηση του τίτλου, «επιστρατεύοντας» τόσο τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και τη δική του εμπειρία και γνώση γύρω από το θέμα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του προγράμματος για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, που φτάνει τα 21.000.000 ευρώ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλείται να υποστηρίξει τη Καλαμάτα με χρηματοδότηση, δράσεις και υπηρεσίες που αθροιστικά φτάνουν το 1.000.000 ευρώ. Ωστόσο η Περιφέρεια μέχρι τώρα δεν έχει πει επίσημα και ξεκάθαρα ότι συμφωνεί να προσφέρει τη συγκεκριμένη αρωγή, για την οποία όμως ο Δήμος Καλαμάτας έχει δεσμευτεί απέναντι στην ευρωπαϊκή επιτροπή επιλογής.
Μετά τη συνάντηση που είχαν ο περιφερειάρχης με το δήμαρχο στην Τρίπολη, από την Περιφέρεια εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Τα συγχαρητήριά του για την πρόκριση της Καλαμάτας στις τρείς επικρατέστερες υποψήφιες πόλεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε επίσης στη διάθεση της δημοτικής αρχής κάθε δυνατή συνδρομή εκ μέρους των υπηρεσιών της Περιφέρειας, αλλά και του ίδιου προσωπικά, δεδομένης της τεχνογνωσίας του από την εμπειρία του στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου διαχειρίστηκε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Πάτρας το 2006, αλλά και τη συμβολή του στα σημαντικά έργα στο χώρου του πολιτισμού για την Καλαμάτα, το Κάστρο και το Μέγαρο Χορού.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πληθώρα των έργων στο Δήμο Καλαμάτας από το 2011 μέχρι και σήμερα, τα οποία έχουν συντελέσει αποφασιστικά στην πρωτόγνωρη αναπτυξιακή πορεία της πόλης.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της υποψηφιότητας της πόλης της Καλαμάτας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το προσωπικό του ενδιαφέρον, αλλά και την προσφερόμενη αρωγή από την πλευρά της Περιφερειακής αρχής».
Στ.Μ.