Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 01:27

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Από το περσινό, 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας Από το περσινό, 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Πλησιάζει η έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, στις 17 Απριλίου και οι προετοιμασίες κορυφώνονται. Το ενδιαφέρον συμμετοχής είναι μεγάλο από διάφορες περιοχές, ενώ οριστικοποιήθηκε, από την Αιτωλοακαρνανία, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου και του Δήμου Αγρινίου. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση υπηρεσιών και προϊόντων που σχετίζονται με την ελαιοκομία αλλά και ευρύτερα με την αγροτική οικονομία, συνέδριο, σεμινάρια, διαγωνισμό γευσιγνωσίας, επίσκεψη στο Μεσσηνιακό ελαιώνα κ.ά Θα πραγματοποιηθεί στο “Elite City Resort”…

Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, τον Αγροτικό Σύλλογο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας, καθώς και με την υποστήριξη της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων «Ανέλιξη», «από πλευράς Δήμου Αγρινίου θα υπάρξει αποστολή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο για θέματα τοπικής ανάπτυξης κ. Γιώργο Μελιάδη και την προϊσταμένη του τμήματος Αγροτικής παραγωγής του Δήμου κ. Βασιλική Καραπαπά.
Η κ. Καραπαπά την Κυριακή το πρωί θα παρουσιάσει το πρόγραμμα προώθησης προϊόντων ελιάς που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου. Επιδίωξη της αποστολής είναι η επαφή με το Δήμο Καλαμάτας αλλά και άλλους Δήμους της περιοχής.
Το επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Γιώργο Ρόμπολο επικεφαλής επιχειρηματιών του νομού. Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Καλαμάτα οι επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας θα επιδιώξουν επαφές για επιχειρηματικές συνεργασίες.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μέσω του προέδρου του κ. Μανιάτη δήλωσε ότι θα συνδράμει τις διμερείς επαφές με Μεσσήνιους επιχειρηματίες.
Τόσο ο Δήμος όσο και το Επιμελητήριο θα έχουν περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο, όπου θα μπορούν να γίνονται συναντήσεις για την ανάπτυξη συνεργασιών.
Το ενδιαφέρον των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί προέρχεται από ένα νομό που τα τελευταία χρόνια η ελαιοκαλλιέργεια αναπτύσσεται δυναμικά υιοθετώντας συχνά και νέες καλλιεργητικές μεθόδους.
Επίσης αποδεικνύεται η ευρύτερη απήχηση που έχει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς που γίνεται στην Καλαμάτα και το πόσο σημαντικό γεγονός μπορεί να αποτελέσει για την ελαιοκομία στη χώρα μας».