Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 17:27

Απάντηση ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των παραγωγών με αιχμές κατά Πετράκου

Απάντηση ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των παραγωγών με αιχμές κατά Πετράκου

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ 
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, απάντησε στην ανοιχτή επιστολή του στελέχους της Λαϊκής Ενότητας, Θανάση Πετράκου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ανάλγητη τη μη αποζημίωση παραγωγών για ζημιές που υπέστησαν, επειδή χωρίς δική τους ευθύνη δεν πληρώθηκε εμπρόθεσμα ο Οργανισμός. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αναγνωρίζει το πρόβλημα τονίζει όμως ότι γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο Οργανισμός, ενώ υπαινίσσεται ότι ο Θανάσης Πετράκος λαϊκίζει…

Η απάντηση του προέδρου το ΕΛΓΑ έχει ως εξής: «Κύριε Πετράκο, μερικές φορές είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν, στο όνομα του λαϊκισμού να βάζουμε στο στόχαστρο ακόμα και τους δημόσιους φορείς.
Απαντώντας στο αίτημά σας, σας ενημερώνω ότι η απουσία προθεσμιών καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών , οδηγεί στην είσπραξή τους ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν ζημιές, και στην ουσία στην κατάρρευση ενός δημόσιου οργανισμού.
Παρόλα αυτά, ο ΕΛ.Γ.Α., τον τελευταίο χρόνο, έχει προχωρήσει στην θεσμοθέτηση μέτρων τα οποία διευκολύνουν πολλούς αγρότες να πάρουν αποζημιώσεις, που δεν είχαν λάβει. Οι παραγωγοί το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.
Η ευθύνη για την μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛ.Γ.Α. μέσω των επιδοτήσεων, μπορεί να αναζητηθεί μόνο μέσω νομικών διαδικασιών, διότι δεν είναι αρμόδιος ο ΕΛ.Γ.Α. να αποδώσει ευθύνες στους φορείς ενεργοποίησης που όπως αναφέρετε στην επιστολή σας είναι οι καθ’ όλα υπεύθυνοι.
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι παρόλο που έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει τους αγροτικούς φορείς σχετικά και έχουμε ήδη απαντήσει σε πρότερο ερώτημά σας, επιλέχθηκε η επαναφορά του θέματος και μάλιστα ανοιχτής επιστολής (ποιόν βολεύει άραγε;) και όχι με τρόπο ουσιαστικό που ίσως να βοηθούσε τους αγρότες».