Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 23:20

Πάνω από 2.000 στρέμματα καλλιεργούμενης γης έχουν πλημμυρίσει στη Μεσσήνη!

Πάνω από 2.000 στρέμματα καλλιεργούμενης γης έχουν πλημμυρίσει στη Μεσσήνη!

ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 
Φοβερή είναι η καταστροφή στο Δήμο Μεσσήνης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσσήνης, όπου τουλάχιστον 2.000 στρέμματα καλλιεργούμενης γης, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, είναι πλημμυρισμένα. Τα νερά δεν είναι από τον ποταμό Πάμισο, παρ’ότι η στάθμη του έφτασε το κατάστρωμα της γέφυρας εισόδου στη Μεσσήνη, αλλά από πλημμυρισμένες εκτάσεις της κοιλάδας του Παμίσου που κατεβαίνουν προς τη θάλασσα. Την περιοχή επισκέφθηκε αργά το απόγευμα το υπουργικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη…

SPIRTZHS-TSONHS-KONSTANTINEAS-07-09-16.jpg
Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στον Πάμισο στη Μεσσήνη, με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα
Η Εθνική Οδός Ασπροχώματος-Μεσσήνης έχει κλείσει, διότι είναι πλημμυρισμένη από νερά στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου, στον κόμβο του αεροδρομίου και στον κόμβο της Μεσσήνης.
Το υπουργικό κλιμάκιο υποδέχθηκε στη γέφυρα του Παμίσου ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης με στελέχη της δημοτικής αρχής, αγρότες της περιοχής και επιχειρηματίες των οποίων οι εγκαταστάσεις έχουν επίσης πλημμυρίσει και υποστεί μεγάλες ζημιές.
Οι υπουργοί είδαν το πρόβλημα και εντυπωσιάστηκαν από τους τεράστιους όγκους νερού που έχουν πλημμυρίσει πολύ μεγάλες εκτάσεις.
Μηχανήματα του Δήμου άνοιγαν το απόγευμα αυλάκια προκειμένου τα νερά που κατεβαίνουν από την κοιλάδα του Παμίσου να μπουν στο ποτάμι σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η συνεχής επέκταση της καταστροφής των καλλιεργούμενων εκτάσεων.
PAMISOS-GEMATOS-07-09-16.jpg
Στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο Διοικητήριο της Καλαμάτας ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ενημέρωσε το υπουργικό κλιμάκιο αλλά και τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, ότι ο Δήμος από αργά τη νύχτα κινητοποιήθηκε ώστε να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι έγιναν διασώσεις ανθρώπων, ενώ ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι επιστράτευσε αυτοκίνητα της εταιρίας του προκειμένου να καθαριστούν δρόμοι που είχαν κλείσει.
PAMISOS-GEFYRA-KONTA-NERO-07-09-16.jpg
Τα νερά του Παμίσου κοντά στο να αγγίξουν την πλάκα της γέφυρας, αν και το μεσημέρι είχαν ανέβει πάνω και από το κατάστρωμα της
Πάντως ο Γιώργος Τσώνης υπογράμμισε ότι στο Δήμο του καταστράφηκε το αγροτικό οδικό δίκτυο, το οποίο είχε συντηρηθεί με μεγάλες προσπάθειες το προηγούμενο διάστημα όπως επίσης τόνισε ότι έχουν σημειωθεί πάρα πολλές βλάβες στην ύδρευση και ζημιές στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Ύδρευσης Άγιος Παύλος, με αποτέλεσμα τα μισά περίπου από τα 105 χωριά του Δήμου να έχουν μείνει χωρίς νερό!.
Στ.Μ.
MARGELH-PLHMMYRA-07-09-16.jpg
Πλημμυρισμένη έκταση και στο βάθος το παλιό πυρηνελαιουργείο Μαργέλη