Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 22:09

Από Νοέμβρη και βλέπουμε οι πληρωμές του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα

Ξεριζωμένες μεγάλες ελιές στη Λάμπαινα Ξεριζωμένες μεγάλες ελιές στη Λάμπαινα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
«Οι πληρωμές δεν μπορούν να αρχίσουν πριν πάρουμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το αρχείο με τις δηλώσεις, δηλαδή πριν από το Νοέμβριο», δήλωσε το μεσημέρι, από το Διοικητήριο της Καλαμάτας, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, ο οποίος επισκέφθηκε πληγείσες καλλιέργειες στους Γαργαλιάνους, ενώ αργότερα συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου…

Οι εκτιμήσεις των ζημιών όσον αφορά το ζωικό κεφάλαιο ολοκληρώνονται, ενώ οι εκτιμήσεις στη φυτική παραγωγή συνεχίζονται. Στόχος είναι, τόνισε ο κ. Κουρεμπές, να συνεχιστούν οι διαδικασίες όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε, «να προχωρήσουμε σιγά σιγά, έστω και με προκαταβολές στον κόσμο, τις αποζημιώσεις. Να κινηθεί λίγο η αγορά και να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξανακαλλιεργήσουν μέχρι να τελειώσει η διαδικασία και να πληρωθούν κανονικά».
Το πρόβλημα, συνέχισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, είναι αφενός η έλλειψη προσωπικού, αν και σημείωσε ότι «προσπαθούμε να γεμίσουμε με κόσμο τα καταστήματά μας στις πληγείσες περιοχές» και αφετέρου οι πάρα πολλές ζημιές σε μεγάλες εκτάσεις.
Στ.Μ.