Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 10:24

Παρουσιάζεται το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Παρουσιάζεται το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 
Ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας διοργανώνουν σήμερα, Δευτέρα, στην Καλαμάτα, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «Η ίδρυση της νέας δομής έγινε με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη”, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη”, στο πλαίσιο υποστήριξης του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία, ανέθεσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κέντρου στο γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Στόχος του ΚΑΕΜ είναι να υποστηρίξει έμπρακτα άτομα που προτίθενται να αναπτύξουν βιώσιμη επιχειρηματικότητα μέσα από την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων για την ισόρροπη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής. Το ΚΑΕΜ θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά του προσφέροντας βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας, και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή καθώς και την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα προσφέρονται. Η μέση χρονική διάρκεια των σεμιναρίων είναι 28 ώρες και θα πραγματοποιούνται σε δύο περιόδους εντός του έτους.

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 27230 28353».