Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 00:45

Αποζημίωση για το δάκο ζητούν οι αγρότες και πάνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αποζημίωση για το δάκο ζητούν οι αγρότες και πάνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Σε μαζική κινητοποίηση καλεί τον αγροτικό κόσμο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει διοργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας για τη καταστροφή της ελαιοπαραγωγής από το δάκο, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη νωρίς το απόγευμα…

Πριν λίγες ημέρες η Ομοσπονδία είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τότε αποφασίστηκε η συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Ομοσπονδία των αγροτικών συλλόγων καταλογίζει στην Περιφέρεια τη μεγάλη ευθύνη για την καταστροφή από το δάκο, δεδομένου ότι η ίδια είναι η υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας, ενώ ζητάει την αποζημίωση των πληγέντων.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνονται σχετικά τα εξής: «Το Δ.Σ της ΟΑΣΠΠ, αναλογιζόμενο τα σκληρά μέτρα κυβέρνησης- ΚΑΠ-Ε.Ε, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, τις καταστροφές που έφερε αυτή η δύσκολη χρονιά και την προκλητική αδιαφορία της  κυβέρνησης – Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης - Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αντιμετώπισή τους, καλεί τους αγρότες στις επάλξεις του αγώνα για την επιβίωσή μας.

Όλοι λοιπόν, στη μαζική κινητοποίηση την Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στην Τρίπολη, στις 4μμ,  στην συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου,  με θέμα την ανεπιτυχή δακοκτονία, που είχε σαν αποτέλεσμα τις μεγάλες καταστροφές στην φετινή παραγωγή. Θέτουμε την Περιφέρεια και την κυβέρνηση προ των ευθυνών τους. Καμιά ανοχή στο θέμα της επιβίωσής μας. Οι  μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με δυναμικό παρών, να πιέσουμε ώστε να  υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

ΖΗΤΑΜΕ

* ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ 100% ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

* ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

* ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΞ΄ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ».