Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 12:49

Τέσσερις ημέρες τα τρακτέρ στο Χανδρινού: Κάλεσμα των αγροτών για κοινή δράση

Τέσσερις ημέρες τα τρακτέρ στο Χανδρινού: Κάλεσμα των αγροτών για κοινή δράση

"ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ" 
Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμπορευτούν με τους αγρότες σε ένα δρόμο διεκδίκησης των λαϊκών συμφερόντων, απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας. Στο Χανδρινού εδώ και τέσσερις ημέρες συγκεντρώνονται τρακτέρ στην άκρη του δρόμου με προοπτική την έναρξη κινητοποιήσεων όταν κλιμακωθεί η κατάσταση. Ο Αγροτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση μεταχειρίζεται την προπαγάνδα και ψέματα όσον αφορά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στους αγρότες, παρουσιάζει το διεκδικητικό πλαίσιο, ενώ αναφέρεται και στην υπόθεση των Δασικών Χαρτών καθώς και της δακοκτονίας…

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας έχει ως εξής: «Συνεχίζουμε για τέταρτη  μέρα την συγκέντρωση τρακτέρ στο Χανδρινού.
Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και την προπαγάνδα της κυβέρνησης.
Μόνο για το νέο έτος καλούμαστε να πληρώσουμε:
Διπλάσιο φόρο αφού ο συντελεστής έχει διπλασιαστεί από 13% σε 26%,
αυξημένες έως 27% οι ασφαλιστικές εισφορές,
διπλασιασμό του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια από 13% στο 26%
και δεκάδες άλλα χαράτσια.
Διεκδικούμε:
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα και κατάργηση των τεκμηρίων
Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο και προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες
Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ και συντάξεις αξιοπρέπειας
Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματικούς κλάδους της χώρας μας
Δασικοί Χάρτες:
Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση. Επίσης ζητάμε την άμεση εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων και πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.
Πρόγραμμα Δακοκτονίας:
Την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ για το 100% της παραγωγής που καταστράφηκε. 
Αλλαγές με σκοπό την βελτίωση του προγράμματος στα διάφορα στάδια της εφαρμογής του, μέσω της Διεύθυνσης Γεωργίας η οποία αποτελεί το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο και διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, ώστε να πραγματοποιούνται οι ψεκασμοί έγκαιρα και όσες φορές απαιτείται.
Καλούμε σε πρωτοβουλίες συμπόρευσης των αγροτών με τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας για έναν δρόμο ανάπτυξης που θα έχει ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του λαού».