Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 17:38

Απέκλεισαν αγρότες και Σωματεία την Εφορία, ετοιμάζονται τώρα για το συλλαλητήριο

Απέκλεισαν αγρότες και Σωματεία την Εφορία, ετοιμάζονται τώρα για το συλλαλητήριο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Την Εφορία της Καλαμάτας απέκλεισαν σήμερα αγρότες που συντονίζονται με τους Αγροτικούς Συλλόγους Μεσσήνης και Χανδρινού Πυλίας, σε μια κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. Ο αποκλεισμός έγινε στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα που ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Την ίδια ώρα…

…στην Αθήνα αντιπροσωπεία των μπλόκων που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, που δραστηριοποιείται στον Αγροτικό Σύλλογο Μεσσήνης. Όπως δήλωσε στην KalamataJournal, από τη συνάντηση δεν βγήκε κάτι θετικό για τους αγρότες, οπότε τα μπλόκα συνεχίζονται τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο. Σημειώνεται ότι αυτή τη περίοδο σε όλη τη χώρα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, έχουν στηθεί 38 μπλόκα.
AGROTES-EFORIA-10-02-17.jpg
Οι εκπρόσωποι των αγροτών και των εργατικών Σωματείων θέτουν στη διευθύντρια της Εφορίας το διεκδικητικό τους πλαίσιο
Σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της Εφορίας, αυτός ξεκίνησε μετά τις 12 το μεσημέρι. Εκπρόσωποι των αγροτών και των Σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συναντήθηκαν με τη διευθύντρια της Εφορίας, Ευγενία Κούβελα, στην οποία έθεσαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο, ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους την κάλεσαν να δώσει εντολή εκκένωσης του κτιρίου από το προσωπικό. Τελικά η διευθύντρια δεν είχε την άδεια από τους προϊσταμένους τους ώστε να διακοπεί η λειτουργία της Εφορίας, όμως ο Σύλλογος Εργαζομένων αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας. Έτσι, η Εφορία δεν λειτούργησε σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονταν σε αυτή.
TRAKTER-EFORIA-10-02-17.jpg
Αργά έφτασαν για συμπαράσταση στους αγρότες και οι Μανιάτες που προηγουμένως πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Δασικές Υπηρεσίες της Καλαμάτας, ζητώντας την απόσυρση των Δασικών Χαρτών.
MANIATES-AGROTES-10-02-17.jpg
Μανιάτες με τις σημαίες τους στην κινητοποίηση των αγροτών στην Εφορία
Ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης το μεσημέρι, μετά την κινητοποίηση στην Εφορία της Καλαμάτας, απέκλεισε τη γέφυρα του Παμίσου. Τέλος σημειώνεται ότι οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού καλούν τους αγρότες του Νομού να συμμετέχουν δυναμικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα.
Στ.Μ.AGROTES-KATALHPSH-EFORIA-10-02-17.jpg