Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 07:19

Και οι αγρότες στην απεργία καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Και οι αγρότες στην απεργία καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
«Κολίγοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», τονίζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης και καλεί τους αγρότες του Νομού να λάβουν μέρος στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις διότι με το νέο μνημόνιο εισάγοντα ακόμη πιο σκληρά μέτρα για τον αγροτικό πληθυσμό. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος τονίζει ότι θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, η οποία θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου…

Ειδικότερα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης  αποφάσισε  να συμμετέχει στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 17 Μαΐου στην Πλατεία 23ης Μαρτίου  στις 10 πμ. Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3000 ευρω περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεια αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.

Και όλα αυτά προστίθενται στις πλάτες του μικρομεσαίου αγρότη που δίνει τη μάχη της επιβίωσης καθημερινά απέναντι και στα τοπικά προβλήματα:

-το υδρευτικό σύστημα του κάμπου Μεσσήνης ειναι κατεστραμμένο από τις περσινές πλημμύρες με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην έχουν νερό και να μην μπορούν να καλλιεργήσουν, με την υπηρεσία του ΓΟΕΒ να δείχνει ανίκανη να δώσει λύση στο πρόβλημα.

-η πατάτα πωλείται σε εξευτελιστική τιμή με τους χονδρέμπορους να εκβιάζουν τους παραγώγους εισάγοντας τόνους πατάτας σε πολύ χαμήλες τιμές

-ο ΕΛΓΑ προκαλεί με τη στάση του τον αγρότη, όχι μόνο καθυστέρησε να κάνει εκτίμηση στις ζημιές αλλά ζητάει και «μάρτυρες» που θα βεβαιώνουν την ύπαρξη της καλλιέργειας σε μονοέτη σοδειές δηλώμενες κανονικά στο ΟΣΔΕ και ασφαλισμένες στον ίδιο τον ΕΛΓΑ.

Την πορεία του ξεκληρίσματος, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που είναι οι αντίπαλοί μας, δεν θα την αποδεχτούμε. Κολίγοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή, καμία ανοχή!

Η πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μάη, ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - κουαρτέτου που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή, είναι και δική μας υπόθεση. Με τα δικά μας πανό, τις δικές μας σημαίες, τα δικά μας αιτήματα, παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!».