Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 21:42

Φεστιβάλ κρασιών από τον αμπελώνα της Πελοποννήσου στη Λεμεσό

Φεστιβάλ κρασιών από τον αμπελώνα της Πελοποννήσου στη Λεμεσό

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ 
Περισσότερα από 200 κρασιά από 23 οινοποιητικές μονάδες της Πελοποννήσου ταξίδεψαν στην Κύπρο για την εκδήλωση «PeloponneseWineFestival», που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό στις 5 Νοέμβρη. Ήταν μια πρωτοβουλία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και του Οργανισμού EnterpriceGreece, ενώ στην Κύπρο ταξίδεψε και παραβρέθηκε στην εκδήλωση η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία σε επαφές της με τους οινοποιούς τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί τη συνεργασία με τις οινοποιητικές μονάδες για την προώθηση και προβολή των εξαιρετικών κρασιών της Πελοποννήσου, ενώ σχεδιάζει δράσεις εξωστρέφειας σε χώρες όπου τα Πελοποννησιακά κρασιά μπορούν να κατακτήσουν μερίδια στην αγορά…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, «23 οινοποιοί του Πελοποννησιακού αμπελώνα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά του οίνου, να ανακαλύψουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία της μεγαλύτερης αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδας  και να δοκιμάσουν τα Πελοποννησιακά κρασιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε  παιχνίδι τυφλής γευστικής δοκιμής και διοργανώθηκε  Masterclass για τις γηγενείς ποικιλίες του Πελοποννησιακού Αμπελώνα που απευθύνονταν μόνο στους επαγγελματίες του οίνου.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης  και συνομίλησε με τους εκπροσώπους  επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις παραγωγικές τάξεις, όσον αφορά την προώθηση και προβολή των Πελοποννησιακών κρασιών στο εξωτερικό.

Τόνισε ιδιαιτέρως ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με την  Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) για στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας σε χώρες - στόχους που θα επιλέξουν οι ίδιοι οινοπαραγωγοί.

Επεσήμανε ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή Αρχή στέκεται στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προβολή τους, μέσω δράσεων και συμμετοχών σε μεγάλες διοργανώσεις, με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου. 

Η κα. Νικολάκου συνομιλώντας με εισαγωγείς και παραγωγούς κρασιών στην Κύπρο ανέφερε πως τα Πελοποννησιακά κρασιά διαθέτουν εξαιρετικά ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως. Οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου λαμβάνουν τιμητικές διακρίσεις σε διοργανώσεις τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο και αποτελούν τους  πρεσβευτές της οινικής κουλτούρας της Ελλάδος. Η Πελοπόννησος διαθέτει μεγάλο πλούτο και ποικιλομορφία, που προσφέρει πολλές διαφορετικές προτάσεις στον καταναλωτή».