Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 16:57

Η Κοζομπόλη στον Κάμπο για τη μεγάλη ζημιά στις ελιές από το χαλάζι

Η Κοζομπόλη στον Κάμπο για τη μεγάλη ζημιά στις ελιές από το χαλάζι

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ
Συνεργασία με εκπροσώπους της περιοχής για την όσο γίνεται πιο γρήγορη αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχασαν ολοκληρωτικά την παραγωγή τους από το χαλάζι, είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, στον Κάμπο της Αβίας, που είναι και το χωριό της…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του πολιτικού της γραφείου, «επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στον Κάμπο της Αβίας και ιδιαίτερη πατρίδα της, πραγματοποίησε η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη. Με το Δήμαρχο Γιάννη Μαραμπέα καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης αλλά και του συνεταιρισμού του Κάμπου συζήτησαν για τις άμεσες ενέργειες προκειμένου οι παραγωγοί να δηλώσουν τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή που αγγίζει το 100 %  σε διάφορα σημεία. Ήδη εκπαιδεύτηκαν 4 υπάλληλοι και ξεκίνησε η καταχώριση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΛΓΑ των δηλώσεων των παραγωγών, ώστε με τη λήξη του δεκαπενθήμερου να προχωρήσουν και οι αυτοψίες από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ.

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΕΛΓΑ, επισκέφτηκε από την πρώτη στιγμή την περιοχή και διαπίστωσε τη σημαντικότητα του προβλήματος. Στόχος  η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε το συντομότερο δυνατό ν΄ αποζημιωθούν  οι παραγωγοί, που σε κάποιες περιπτώσεις έχασαν το σύνολο της φετινής παραγωγής ελαιολάδου».