Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 17:03

Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία 2017

Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία 2017

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος από το "Ραδίκι" είναι μεταξύ των ομιλητών

ΗΜΕΡΙΔΑ 
Συνεχίζονται οι εγγραφές για την ετήσια ανοιχτή ημερίδα με το θέμα «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2017» που διοργανώνει το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”, τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu, στην Καλαμάτα...

"Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν εντός του έτους καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στα σπάνια φαρμακευτικά είδη που φύονται στον Ταΰγετο, από τον Δρα Αναστάσιο Δάρρα, επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Ο Δημήτρης Βελισσαρίου, τέως Πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, θα αναλύσει σημαντικά θέματα που αφορούν στις προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία.

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, συνιδιοκτήτης της εταιρίας “ΡΑΔΙΚΙ”, θα αναφερθεί σε θέματα που αφορούν στη σύσταση και εξέλιξη της εταιρίας από την αρχή έως σήμερα.

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας, και με την ιδιότητα του προέδρου της Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, θα περιγράψει πώς ένα μέρος σαν την Ανάβρα, θα μπορούσε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην Αγροτική Ανάπτυξη μιας περιοχής.

Ο Ντίνος Στεργίδης, πρόεδρος του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena”, θα αναφερθεί στη σημασία των διαγωνισμών δίνοντας στοιχεία για τον τελευταίο που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία.

Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών ενώ θα τεθούν και ερωτήσεις από το κοινό. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης. 

Στο τέλος των εργασιών της ημερίδας θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο που θα παραχωρηθεί από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στους συμμετέχοντες".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στα παρακάτω στοιχεία:

Τηλ. 210 9490 253 και 27230 28353 - 6986689093
ή e.mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.