Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 22:21

Αξιολόγηση του καλού λαδιού της φετινής σοδιάς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας

Αξιολόγηση του καλού λαδιού της φετινής σοδιάς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΗ
Μια πρώτη διαπίστωση για την ποιότητα του φετινού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της Μεσσηνίας θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας. Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτη, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη «βραδιά γευσιγνωσίας και αξιολόγησης φρέσκων ελαιολάδων» με έμπειρους γευσιγνώστες…

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Μιχάλης Αντωνόπουλος, «στο πλαίσιο των δράσεων του 4ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Μαρτίου 2018, διοργανώνεται η “Βραδιά γευσιγνωσίας και αξιολόγησης Φρέσκων Ελαιολάδων”. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου (19:00) στο ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Ελαιοχωρίου 1, συνοικισμός Φαραί, Καλαμάτα.

Θα γίνει παρουσίαση εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της νέας συγκομιδής, τοπικών ποικιλιών (Κορωνέικη/ Μαυρολιά/ Μαστοειδής-Αθηνολιά/ Καλαμών/ Αγριελιά) από αντιπροσωπευτικά διαμερίσματα του Νομού μας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία θα γίνει αποτίμηση της ποιότητας των ελαιολάδων της παρούσας σεζόν. Το πάνελ της εκδήλωσης θα απαρτίζεται από τους έμπειρους γευσιγνώστες: Βελούδω Βελισσάρη, Τάκη Δημητρακόπουλο, Γιώργο Κουτέλα, Κώστα Τσορώνη (συντονιστής)».