Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 14:54

Σε δύο μεγάλες ελαιοκομικές μονάδες της Μεσσηνίας οι υπουργοί Γεωργίας Ινδίας και Ελλάδας

Σε δύο μεγάλες ελαιοκομικές μονάδες της Μεσσηνίας οι υπουργοί Γεωργίας Ινδίας και Ελλάδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 
Η ελαιοκαλλιέργεια ενδιαφέρει πολύ την Ινδία γι’ αυτό και αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, συνοδευόμενος από τον Έλληνα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα επισκεφθούν δύο μεγάλες ελαιοκομικές μονάδες της Μεσσηνίας, την “Αγροβίμ” και τις εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας…

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου με τον Ινδό ομόλογό του Gajendra Singh Shekhawat, θα επισκεφθούν:

11:00 Την Agrovim, βιομηχανία επεξεργασίας και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας (ΕΑΣ). Στις 12:30 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και μετά θα αναχωρήσουν για τη Νεμέα, όπου θα επισκεφθούν οινοποιείο.

Σήμερα έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την Ινδική αντιπροσωπεία, μετά την οποία ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Γεωργίας της Ινδίας για την πρωτοβουλία του να μας επισκεφτεί. Οι συναντήσεις που θα έχουμε είναι σημαντικές όχι μόνο γιατί θα υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος στα αγροτικά θέματα που αποτελούν αυτή την περίοδο σημείο αναφοράς, αλλά και επιπλέον γιατί διευρύνονται οι σχέσεις και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.

Η Ινδία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα και, παρότι ο αγροτικός της τομέας είναι έντονα ανεπτυγμένος, υπάρχει εκεί μια μεγάλη αγορά την οποία μπορούν να προσεγγίσουν με επιτυχία τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια κ.λπ.

Η χώρα μας έχει δώσει βάση στην ποιοτική παραγωγή τροφίμων και η αγορά της Ινδίας μπορεί να απορροφήσει τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Η χώρα μας έχει επίσης υψηλή τεχνογνωσία σε τομείς όπως η ελαιοκαλλιέργεια και οι υδατοκαλλιέργειες, τομείς που ενδιαφέρουν την Ινδία.

Αυτές τις δυνατότητες και προοπτικές θα συζητήσουμε διεξοδικά κατά την παραμονή του Ινδού υπουργού στη χώρα μας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και χώρους παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στην Κορινθία και στη Μεσσηνία.

Θα συζητήσουμε επίσης θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις της Ινδίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες βεβαίως συνεχίζονται».