Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 12:56

Γιορτή της Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη

Από παλιότερο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης στις πίτες της "Λιόπιτας" και της Ελπίδας Από παλιότερο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης στις πίτες της "Λιόπιτας" και της Ελπίδας

ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, FOODPAIRING, ΓΕΥΣΕΙΣ, ΧΟΡΟΙ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ 
Την άλλη εβδομάδα, από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, 28-30 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής της Κορώνης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο και ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις, βιβλιοπαρουσείς, γευστικά παντρέματα, τοπικές γεύσεις. Συμμετέχουν το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής κ.ά….

Το 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής Κορώνης, που είναι μια από τις εμβληματικές κοινότητες της Μεσογείου σε ό,τι αφορά τη Μεσογειακή Διατροφή ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιά της ανθρωπότητας, θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιούνη με το καλωσόρισμα του δημάρχου Πύλου-Νέστορος και α’ αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Καφαντάρη και του προέδρου του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη. Θα ακολουθήσει η ανακήρυξη του “Νεαρού Πρέσβη Μεσογειακής Διατροφής 2018” και ομιλία από τον γιατρό, διευθυντή στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, Γιώργο Αλεξόπουλο, με θέμα “Η Οδύσσεια της Μεσογειακής Διατροφής και μακροεπιβίωσης στον Ελλαδικό χώρο από το 5.000 π.Χ. μέχρι σήμερα.

Την Παρασκευή, 29 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με θέμα “Η προστιθέμενη αξία της χρήσης τυποποιημένου παρθένου ελαιόλαδου στους χώρους εστίασης”, θα εγκαινιαστεί έκθεση ζωγραφικής στο Μανιατάκειον Ίδρυμα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Καλλιόπης Γιαννάκου “ Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς” και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με Street Party Μαγειρικής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και με διάφορα δρώμενα.

Το Σάββατο ο γαστρονομικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπανικολόπουλος - “γαστροναύτης” και ο ελαιολόγος Κωνσταντίνος Τσορώνης θα κάνουν “γευστικά παντρέματα - foodpairing”, στο κτίριο Κλάπα, με σκοπό την ανάδειξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ως αρτύματος και το ταίριασμα ελαιολάδων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με συγκεκριμένες γεύσεις. Θα ακολουθήσει το Αντάμωμα των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με χορούς, τραγούδια και τοπικές γεύσεις.

Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών προϊόντων και χειροτεχνιών.