Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 11:14

Ημέρες σύκου με street food festival στον Πολύλοφο και την επομένη Λάλεζας και Ανδρεάτος

Ημέρες σύκου με street food festival στον Πολύλοφο και την επομένη Λάλεζας και Ανδρεάτος

ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 
Είναι αξιοσημείωτο και παράδειγμα για μίμηση αυτό που καταφέρει ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου και συγκεκριμένα ότι επί 17 συνεχόμενα χρόνια η Γιορτή Σύκου συνεχώς αναβαθμίζεται. Ο στόχος δεν είναι βέβαια η διεξαγωγή μιας επιτυχημένης διασκεδαστικής βραδιάς, αφιερωμένης στο σύκο, αλλά να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος τη θρεπτική αξία του σύκου και την ικανότητα του προϊόντος να απογειώνει γευστικά συνταγές όχι μόνο ζαχαροπλαστικής αλλά και μαγειρικής, καθώς επίσης να αναδείξει τα προβλήματα των συκοπαραγωγών με σκοπό την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπισή τους. Γι’ αυτό και εκτός από τη γνωστή Γιορτή Σύκου που γίνεται κάθε Αύγουστο στον Πολύλοφο ο Σύλλογος διοργανώνει σειρά άλλων εκδηλώσεων. Φέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Καλαμάτα, στα μέλη Ιουλίου, συνεχίζονται στον Πολύλοφο στις 16 Αυγούστου 2018 με το Street Food Festival και κορυφώνονται στις 17 Αυγούστου με τη Γιορτή Σύκου, όπου τον κόσμο θα διασκεδάσουν ο Παναγιώτης Λάλεζας και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος!...

Το Street Food Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύλοφο στις 16 Αυγούστου, περιλαμβάνει διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με βασικό υλικό το σύκο, μαθήματα μαγειρικής  και ζωντανή μουσική.

Ο διαγωνισμός θα γίνει το απόγευμα στην πλατεία του Πολυλόφου και την παρουσίαση θα κάνει ο δημοσιογράφος γεύσης Παναγιώτης Παπανικολόπουλος - Γαστροναύτης. Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και οι τρεις καλύτερες συνταγές θα βραβευτούν. Η πρώτη με έπαθλο 200 ευρώ, η δεύτερη με μαγειρικά σκεύη Nava αξίας 150 ευρώ και η τρίτη με ένα tablet αξίας 100 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να περιηγηθούν στη σελίδα “Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου” στο Facebook ή να επικοινωνήσουν με το 6944224759. Τα μαθήματα μαγειρικής που θα ακολουθήσουν θα κάνει ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος-Γαστροναύτης, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ζωντανή μουσική από τους 4matches.

Στις 17 Αυγούστου θα ακολουθήσει η γνωστή γιορτή με το πάντα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα και καλεσμένους καλλιτέχνες φέτος τον Παναγιώτη Λάλεζα και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου και συνδιοργανώνουν η ΣΥΚΙΚΗ, που είναι η μεγάλη υποστηρίκτρια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεσσήνης, ο Δήμος Καλαμάτας και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Στ.Μ.