Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 00:14

Η αστυνομία καλεί για εξηγήσεις αγρότες για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη

Η αστυνομία καλεί για εξηγήσεις αγρότες για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
Νέα αγροτοδικεία ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μεσσηνία τον περασμένο Φλεβάρη. Σε καταγγελία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης σημειώνεται ότι αγρότες καλούνται ήδη για εξηγήσεις στην αστυνομία, επιπλέον όμως υπογραμμίζεται ότι “το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω”...

Ειδικότερα η καταγγελία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης έχει ως εξής: “Αυτές τις ημέρες, δεκάδες αγρότες και άλλοι συνδικαλιστές, καλούνται στην αστυνομική διεύθυνση Καλαμάτας, για να δώσουν "εξηγήσεις", για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος. Κατηγορούνται για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φλεβάρη 2019, με τον συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου του Πράκτικερ, στα πλαίσια των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνταν εκείνη την περίοδο.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει τη δικαστική δίωξη σε βάρος αγωνιστών αγροτών αλλά και των εργατών από εργατικά σωματεία, που συμπαραστάθηκαν στο μπλόκο Μεσσήνης.

Ενώ ο υπουργός επιμένει ότι κατάργησε τα «αγροτοδικεία», ο κατασταλτικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση, με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές (έκαναν κρυφά καταγραφή οχημάτων για να προχωρήσουν σε διώξεις).

Με απίστευτη γρηγοράδα προχωρούν τις διώξεις. Όμως δεν δείχνουν την ίδια γρηγοράδα στην επίλυση των προβλημάτων μας, στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Για το δάκο και την αντιμετώπισή του δεν δίνουν λεφτά, επικαλούνται μια σειρά καθυστερήσεις κτλ. Ενώ για να μας σύρουν στα δικαστήρια τρέχουν αμέσως.

Η δικαστική δίωξη, επί της ουσίας, στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα. Η ευθύνη για τη συγκεκριμένη, απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία, μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την νέα, οποια και αν είναι αυτή, που θα προκύψει, ότι μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών, από εκεί που τις άφησαν οι προηγούμενοι και θα παραλάβουν την σκυτάλη οι επόμενοι.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα, ακόμη πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι στο σύλλογο μας και συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε”.