Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 12:22

Να μην ψεκάσουν τις καστανιές τους οι παραγωγοί

Να μην ψεκάσουν τις καστανιές τους οι παραγωγοί

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Να μην πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων έως τα τέλη Ιουνίου, ζητεί από τους παραγωγούς η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως ενημερώνει, στους καστανεώνες της περιοχής έχει ήδη εγκατασταθεί παρασιτοειδές έντομο...

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια επισημαίνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς, σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, πραγματοποίησαν πέρυσι εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος του προγράμματος, για το 2019, είναι να πολλαπλασιαστεί το έντομο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας έχει ως εξής:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στα πλαίσια του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς, πραγματοποίησαν πέρυσι εξαπόλυση του  παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το παράσιτο έχει ήδη εγκατασταθεί στους καστανεώνες της περιοχή μας και στόχος του προγράμματος για το 2019 είναι να πολλαπλασιαστεί το έντομο. Ενημερώνουμε τους παραγωγούς να μην πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων έως τα τέλη Ιουνίου. Επίσης, δεν πρέπει να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν τις κηκίδες από τις καστανιές, φέτος και τον επόμενο χρόνο, γιατί εκεί θα εναποθέσει τα αυγά του το έντομο».