Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 21:14

Πρόταση στη «Μαρινόπουλος Α.Ε.» για συμβολαιακή καλλιέργεια

Πρόταση στη «Μαρινόπουλος Α.Ε.» για συμβολαιακή καλλιέργεια

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Την προώθηση της συμβολαιακής καλλιέργειας, με σκοπό την τοποθέτηση των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών του Δήμου Μεσσήνης στα ράφια των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», πρότεινε ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Jerome Loubere.

Επίσης, ζήτησε την υποστήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου του Δήμου Μεσσήνης από την εταιρία των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».
Η συμβολαιακή γεωργία από τη μια διασφαλίζει ένα συγκεκριμένο εισόδημα για τους παραγωγούς, από την άλλη όμως τους δεσμεύει σε μια συνεργασία που πολλές φορές έχει δυσμενείς όρους για τους ίδιους.
Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, παρακολούθησε συνέντευξη της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» στην Τρίπολη, για το Πρόγραμμα Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος και ιδιαίτερα για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Σε παρέμβασή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, τον ενημέρωσε για τις επιδόσεις και τις δυνατότητες του Δήμου στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, καθώς και για το μεγάλο ενδιαφέρον από αγρότες, που τόνισε ότι υπάρχει, για να συμμετάσχουν σε ομάδες παραγωγών με την προϋπόθεση ότι θα είναι διασφαλισμένη η απορρόφηση των προϊόντων τους μέσω συμβολαιακής γεωργίας.
Απαντώντας ο επικεφαλής της εταιρίας, σύμφωνα με το Δήμο, σημείωσε «ότι βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση και κάλεσε το δήμαρχο στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, ώστε παρουσία και των ειδικών συνεργατών του να προχωρήσουν τις διαδικασίες εφαρμογής της εν λόγω πρότασης. Σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δεσμεύτηκε να υπάρξει υποστήριξη.
Σε ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται ακόμη ότι «προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, ο δήμαρχος διευκρινίζει ότι υπάρχουν πολλά Super Market εντός του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, τα οποία προωθούν ελληνικά και δη μεσσηνιακά προϊόντα, παρόλα αυτά ο δήμαρχος στο αμέσως επόμενο διάστημα παίρνει πρωτοβουλία για συνάντηση και συνεργασία με όλες τις εταιρείες Super Market που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου για την εφαρμογή παντού της εν λόγω πρότασης».