Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 20:56

Ξεκινά η ενεργοποίηση δικαιωμάτων μόνο όμως ηλεκτρονικά ή με το ταχυδρομείο

Ξεκινά η ενεργοποίηση δικαιωμάτων μόνο όμως ηλεκτρονικά ή με το ταχυδρομείο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΟΡΙΔΗ 
Σε επαναλειτουργία τίθεται, μετά την πρόσκαιρη διακοπή λόγω του κορονοϊού, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών. Όμως οι ενεργοποιήσεις θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονική ή ταχυδρομική υποβολή των δικαιολογητικών…

Σχετικά ανακοινώθηκε από το υπουργείο: “Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με απόφασή του θέτει εκ νέου σε λειτουργία το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) για το 2020. 

Η σχετική απόφαση ελήφθη προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί που επιθυμούν την άμεση ολοκλήρωσή της. 

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εξουσιοδοτώντας ηλεκτρονικά εκπρόσωπο του ΚΥΔ σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο των εξουσιοδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, η υποβολή των αιτήσεων στα κατά τόπους ΚΥΔ θα πραγματοποιείται μόνο με απομακρυσμένη επικοινωνία μεταξύ του παραγωγού και των υπαλλήλων των Κέντρων τα δε δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ή εναλλακτικά με τη χρήση είτε ταχυδρομείου είτε υπηρεσιών ταχυδιανομής (κούριερ). 

Τέλος, για την οριστικοποίηση της δήλωσης απαιτείται η προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ εκπροσώπου του ΚΥΔ και αιτούντος. 

Σημειώνεται ότι σε ισχύ τίθεται και η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ”.