Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 20:43

Τη στήριξη των πατατοπαραγωγών ζητά η Ν.Δ. Μεσσηνίας από τους υπουργούς της Ν.Δ.!

Τη στήριξη των πατατοπαραγωγών ζητά η Ν.Δ. Μεσσηνίας από τους υπουργούς της Ν.Δ.!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, από τις χαμηλές τιμές ή την περιορισμένη ζήτηση, αναδεικνύεται από την κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Με ανοιχτή επιστολή της προς τους υπουργούς της κυβέρνησης της Ν.Δ., η κομματική οργάνωση ζητά τη στήριξη των πατατοπαραγωγών, όπως και τη διευκόλυνση των εξαγωγών, υπογραμμίζοντας ότι “δεν χωράει καμιά ολιγωρία αυτή την στιγμή. Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές”...

Την ανοιχτή επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, Αργύρης Μαστοράης. Η ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς έχει ως εξής: “Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, η κατάσταση στον αγροτικό τομέα και στην περιοχή μας ειδικότερα, δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί οριακή. Η πρώιμη πατάτα Μεσσήνης και Καλαμάτας παραμένει σχεδόν αδιάθετη στα χωράφια και οι μικρές σχετικά ποσότητες που ζητάει η αγορά πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Οι αιτίες πολλές, που αν και έχουν αναδειχθεί διαχρονικά, τα προβλήματα παραμένουν. Οι αθρόες εισαγωγές Αιγυπτιακής πατάτας εν' όψη της παραγωγής σε τρεις νόμους (Μεσσηνίας,  Αχαΐας,  Ηλείας) δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ομαλή διάθεση της εγχώριας παραγωγής. Οι ελληνοποιήσεις και η αισχροκέρδεια στην τελική διάθεση του προϊόντος, αποτελούν εξίσου μεγάλα προβλήματα για τους παραγωγούς μας.

Εκείνο που έφτασε όμως την κατάσταση στο απροχώρητο είναι η κρίση του κορωνοϊού, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις μεταφορές ενός εξαγώγιμου  προϊόντος, όπως η πρώιμη πατάτα Μεσσηνίας και η μεγάλη πτώση στην κατανάλωση εξαιτίας του `lockdown’ στην εστίαση και τον τουρισμό. Πρόκειται ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ εξαιτίας αυτής της κατάστασης και για αυτό ζητάμε άμεσα μέτρα στήριξής τους με την ένταξη των παραγωγών πατάτας του νόμου μας στους πληττόμενους ΚΑΔ, όπως και άμεσες ενέργειες για τη διευκόλυνση των μεταφορών και των εξαγωγών του προϊόντος μας, για να μην χαθεί το μερίδιο που κατέχουν στις διεθνείς αγορές.

Δεν χωράει καμιά ολιγωρία αυτή την στιγμή. Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές”.