Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 10:52

Απελευθερώνεται το κυνήγι των αγριογούρουνων όλο το χρόνο - να αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ

Απελευθερώνεται το κυνήγι των αγριογούρουνων όλο το χρόνο - να αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ

Την ικανοποίησή του για τη διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο προβλέπει την απελευθέρωση του κυνηγιού των αγριογούρουνων όλο το χρόνο, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης. Κατά την ομιλία του στη συζήτηση του νομοσχέδιου ζήτησε επίσης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να παρέχεται πραγματική αρωγή στους παραγωγούς…

Με αφορμή τις διατάξεις για το ανώτατο όριο αποζημίωσης για τον ΕΛΓΑ ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης ζήτησε από τον Υπουργό να τροποποιήσει άμεσα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. «Προερχόμενος από έναν νομό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον πρωτογενή τομέα, θα ήθελα να σας ζητήσω να προχωρήσετε άμεσα και στην τροποποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ, προκειμένου να συμπεριληφθούν νέα ασφαλιζόμενα αίτια, να υπολογιστούν οι νέοι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και να καταστεί στο άμεσο μέλλον ο ΕΛΓΑ σύμμαχος και αρωγός των αγροτών μας και όχι ένα ακόμα εμπόδιο στη δύσκολη καθημερινότητα του Έλληνα αγρότη. Το οφείλουμε αυτό στους παραγωγούς» είπε ο βουλευτής. 

Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση του κυνηγιού των αγριογούρουνων ο κ. Χρυσομάλλης σημείωσε ότι «είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τις αγροτικές περιοχές και για το οποίο είχα κάνει ήδη από πέρυσι σχετική ερώτηση για τη Μεσσηνία. Επιτέλους η διάταξη αυτή θα ανακουφίσει το πρόβλημα και θα επιτρέψει την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της αφρικανικής πανώλους». 

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης πρότεινε, επιπλέον, την επαναφορά της αρμοδιότητας των δασαρχείων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να  αντιμετωπιστεί καλύτερα το ζήτημα των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων και των δασικών χαρτών. 

Τέλος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χρυσομάλλη, “με αφορμή τις παρατηρήσεις της Αντιπολίτευσης για τις ενισχύσεις στους παραγωγούς, παρατήρησε: «Αυτά πείτε τα στους πατατοπαραγωγούς της Πελοποννήσου, που είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν αναλυτικά με τον κ. Υπουργό – και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό – για την ενίσχυσή τους με όρους διαφάνειας, αντικειμενικότητας και λογικής, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης. Και θα πάρουν ενίσχυση για πρώτη φορά από το 1991! Εικονική πραγματικότητα το λέτε εσείς αυτό, ή επιστροφή στο ρεαλισμό;».

«Κατανοώ ότι η επιτυχής διαχείριση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σάς εκνευρίζει αφάνταστα και έτσι προσπαθείτε να στήσετε μια εικονική πραγματικότητα. Σας εκνευρίζει αφάνταστα το γεγονός ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες αυτής της Κυβέρνησης. Σας εκνευρίζει αφάνταστα ότι τελείωσε το ψέμα, τελείωσε η ξεδιάντροπη προσπάθειά σας να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας, να ελέγξετε την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου για τους κολλητούς σας. Σας εκνευρίζει αφάνταστα ότι πλέον όλα αποκαλύπτονται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη, αυτή που τόσο πολύ προσπαθήσατε να χειραγωγήσετε για τους δικούς σας σκοπούς», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης. 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό “σηματοδοτεί την απόλυτη στροφή του Ερντογάν στον ισλαμισμό. Καταστρέφει τον κοσμικό χαρακτήρα ενός παγκοσμίου μνημείου, προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα δισεκατομμυρίων χριστιανών και όλα αυτά για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές πολιτικές του ανάγκες”.