Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 01:45

Σε τριμελές δικαστήριο παραπέμφθηκαν οι κατηγορούμενοι αγρότες

Σε τριμελές δικαστήριο παραπέμφθηκαν οι κατηγορούμενοι αγρότες

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 2016 
Δεν δικάστηκαν σήμερα οι 33 κατηγορούμενοι αγρότες, για πράξεις που συνδέονται με αγροτική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 2016, καθώς το δικαστήριο τους παρέπεμψε στο τριμελές πρωτοδικείο. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εξέλιξη της υπόθεσης και τονίζει ότι “το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω”...

Ειδικότερα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης ανακοίνωσε: “Σήμερα 30 Οκτωβρίου 2020, 33 πρωτοπόροι συνδικαλιστές αγρότες καλέστηκαν να παρουσιαστούν στο μονομελές πρωτοδικείο Καλαμάτας για τις κινητοποιήσεις του 2016.  Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά, και έχει συνεχεία, όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις κινητοποιήσεις που έφεραν αποτελέσματα στους αγρότες όπως πχ. το αφορολόγητο, η αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για μια πενταετία. Τους ενοχλεί ότι οι  μαζικοί και μαχητικοί αγώνες μας τότε είχαν κέρδη.

  Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αγρότες από όλο το νομό που ήρθαν να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους συναδέλφους. 

Καταγγέλλουμε την απόφαση του δικαστηρίου για παραπομπή των αγωνιζόμενων αγροτών σε τριμελές δικαστήριο. Συνεχίζουν να μας τρέχουν από δικαστήριο σε δικαστήριο επειδή αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο μια καλύτερη ζωή για τις οικογένειες μας.

 Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. 

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πλαισιώσουν τους αγροτικούς συλλόγους, να ιδρύσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, να καταργήσουν στην πράξη την καταστολή και τον αυταρχισμό”.