Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 14:37

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ενίσχυσης για πατάτα, καρπούζι, ελιά Καλαμών - Ευχαριστίες Χρυσομάλλη σε Βορίδη

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ενίσχυσης για πατάτα, καρπούζι, ελιά Καλαμών - Ευχαριστίες Χρυσομάλλη σε Βορίδη

Τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, διατυπώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, τονίζοντας ότι είναι σταθερός αρωγός στην προσπάθεια στήριξης των παραγωγών. Ο βουλευτής κ. Χρυστομάλλης σημειώνει ότι σήμερα ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση, λόγω πανδημίας των παραγωγών ανοιξιάτικης πατάτας (245 ευρώ το στρέμμα), πρώιμου καρπουζιού (300 ευρώ το στρέμμα), ελιάς Καλαμών (70 ευρώ το στρέμμα). Επίσης ο βουλευτής αναφέρεται στην παράταση των τεσσάρων ημερών που δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης από τους ελαιοπαραγωγούς…

Ο βουλευτής κ. Χρυσομμάλης, σε ανακοίνωσή του σημειώνει: “Μετά την σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενεργοποιείται από σήμερα έως και τις 9 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση των πατατοπαραγωγών, των παραγωγών πρώιμου καρπουζιού αλλά και των παραγωγών ελιάς Καλαμών, το εισόδημα των οποίων έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει ενίσχυση 245 ευρώ το στρέμμα για τους παραγωγούς ανοιξιάτικης πατάτας, 300 ευρώ για το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης και 70 ευρώ το στρέμμα για την ελιά Καλαμών.

«Συνεχίζουμε αθόρυβα και μεθοδικά τις προσπάθειες μας για την ενίσχυση των αγροτών μας, με σταθερό αρωγό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη. Μετά την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, είναι σήμερα η σειρά των πατατοπαραγωγών μας, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει από το καλοκαίρι, καθώς και των παραγωγών πρώιμου καρπουζιού και ελιάς Καλαμών. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας τους παραγωγούς μας, το εισόδημα των οποίων έχει υποστεί σημαντική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οφείλω ευχαριστίες στον Υπουργό Μάκη Βορίδη, τόσο για τη συνεχή στήριξή του στα αιτήματα των παραγωγών μας, όσο και για την αποδοχή της πρότασής μου για χρήση των στρεμματικών δεδομένων του ΟΣΔΕ 2020 για τον υπολογισμό της ενίσχυσης. Στο ίδιο πλαίσιο και αφού μεταφέραμε στον Υπουργό την ανησυχία των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας, εξασφαλίστηκε παράταση τεσσάρων (4) ημερών για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης από τους ελαιοπαραγωγούς η προθεσμία των οποίων τελείωνε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με μόνο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση του εισοδήματος των συμπολιτών μας».