Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 14:37

Η τιμή του λαδιού κατρακυλά, αίτημα για κατώτερη εγγυημένη τιμή

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
Το αίτημα για τον καθορισμό κατώτερης εγγυημένης τιμής για το ελαιόλαδο, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι για 5η συνεχή χρονιά η τιμή έχει κατρακυλήσει χαμηλά και οι παραγωγοί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους…

Ειδικότερα ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας σε ανακοίνωσή του τονίζει: “Ανίκανοι να δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα των  ελαιοπαραγωγών, που για μια χρονιά ακόμα, την 5η στη σειρά,  βλέπουν τις τιμές του λαδιού να κατρακυλούν φτάνοντας πάλι στο  κόστος παραγωγής, με το εισόδημα μας να συρρικνώνεται δραματικά  τα τελευταία  χρόνια. Με τα προβλήματα γύρω από την ελαιοκαλλιέργεια πάρα πολλά. Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις  μοιράζει ψυχούλα στους αγρότες για να ρίξει στάχτη στα μάτια.        Την ίδια ώρα που μπουκώνουν με δεκάδες δισ. ευρώ εφοπλιστές, βιομηχάνους, εμπόρους και άλλους επιχειρηματίες, πχ αεροπορικές εταιρίες, εργολαβικές εταιρίες μέσω διοδίων κλπ.

Χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια   βλέπουμε τις τιμές του λαδιού να κατρακυλούν για μια ακόμα χρόνια   με τον κύριο Βορίδη προκλητικά να αρνείται να ικανοποιήσει το κύριο αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντας μας, ενώ αυτός προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του στους βιομηχάνους  μεγαλέμπορους ώστε να παίρνουν τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές  τιμές.

Ζηταμε:  

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι”.