Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 09:31

Σεμινάριο με τις ορθές πρακτικές για άριστο ελαιόλαδο

Σεμινάριο με τις ορθές πρακτικές για άριστο ελαιόλαδο

ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τις ορθές πρακτικές στη συγκομιδή, την ελαιοποίηση, την αποθήκευση και το φιλτράρισμα του ελαιολάδου διοργανώνει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας. Θα ξεκινήσει στις 18 Γενάρη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής...

Οι τίτλοι των θεματικών που θα παρουσιαστούν είναι: 

  • Προσδιορισμός του κατάλληλου χρόνου συγκομιδής, ορθές πρακτικές συγκομιδής. 

       Ορθές πρακτικές μεταφοράς και αποθήκευσης ελαιοκάρπου.

  • Ελαιοτριβείο: Μέθοδοι και διαδικασίες παραγωγής, μηχανολογικός εξοπλισμός και ορθές πρακτικές. Τα κρίσιμα σημεία στο ελαιοτριβείο και η σχέση τους με την ποιότητα.  
  • Φιλτράρισμα και μέθοδοι φιλτραρίσματος. Αποθήκευση: Τρόποι και σωστές θερμοκρασίες. Συσκευασία και επισήμανση ελαιολάδων. 
  • Κατηγορίες ελαιολάδου. Χημικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου, βασικές χημικές αναλύσεις, οξύτητα, υπεροξείδια, δείκτες K.

Το σεμινάριο που ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου, είναι συνολικής διάρκειας 12 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Για εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα 27210 25700 και 6985666456 και μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr και το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας”.