Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 01:55

Στη Μεσσήνη το βράδυ υπό βροχήν: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στους αγρότες

Στη Μεσσήνη το βράδυ υπό βροχήν: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στους αγρότες

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
Πανό με αίτημα τη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι λόγω της πανδημίας αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες, ανάρτησε χθες το βράδυ και υπό βροχήν αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, στον κόμβο της Μεσσήνης. Τα μέλη του Συλλόγου υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στους αγρότες, ότι δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη καμία ενίσχυση παρότι έχουν περάσει οχτώ μήνες από την έναρξη της πανδημίας, καθώς και ότι η περιοχή είναι υγειονομικά απροστάτευτη γιατί οι ελλείψεις και τα κενά στο Κέντρο Υγείας είναι πάρα πολλά…

Ο Σπύρος Νικολόπουλος, από τη διοίκηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση έχει κλείσει τα μάτια και έχει γυρίσει την πλάτη στους αγρότες”. Όπως τόνισε, δεν έχει καταβληθεί ακόμη κάποια αποζημίωση και η κατάσταση για τους αγρότες είναι αφόρητα δύσκολη. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι και η νέα χρονιά για το λάδι είναι πολύ κακή, γιατί η πτώση της τιμής έχει ξεκινήσει. Ότι η ελιά Καλαμών είναι στα αζήτητα και πως τα ψιλά νούμερα δεν τα παίρνουν καν οι έμποροι και οι παραγωγοί τα στέλνουν για λάδι. Ο κ. Νικολόπουλος είπε επίσης ότι σε τραγική κατάσταση βρίσκονται επίσης το γάλα και το κρέας, με αφορμή και τον καταρροϊκό πυρετό που εντοπίστηκε στη Μεσσηνία. Επιπλέον παρατήρησε ότι ακόμη δεν έχει δοθεί καμία αποζημίωση για την πατάτα, παρότι έχει ξεκινήσει η σπορά για τη νέα παραγωγή. 

Πέρα απ’ αυτά όμως ο εκπρόσωπος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου σημείωσε ότι η περιοχή είναι και υγειονομικά απροστάτευση, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης και τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής. 

Κλείνοντας ο κ. Νικόπουλος υπογράμμισε ότι οι αγρότες της περιοχής ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και προστασία της υγείας τους με την κάλυψη των κενών και ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας. 

Στ.Μ.