Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 10:21

Σύγχρονα αρδευτικά έργα στην περιοχή του ζήτησε ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας

Σύγχρονα αρδευτικά έργα στην περιοχή του ζήτησε ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
Εφτά χρόνια έχουν περάσει από όταν ξεκίνησε έργο για το αρδευτικό δίκτυο στον κάμπο του Χαδρινού και της Στενοσιάς αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ τμήμα που λειτουργεί έχει ατέλειες, τόνισαν στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν. Του ζήτησαν την ολοκλήρωση του έργου, την υλοποίηση και άλλων αρδευτικών έργων ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ανομβρία λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την κατασκευή δεξαμενής πυρασφάλειας…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας σημειώνει συγκεκριμένα: “Μέλη του διοικητικού συμβούλιου του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και περιφέρειας συναντηθήκαμε  με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλο και του θέσαμε  μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος με την ξηρασία, του τονίσαμε την ανυπαρξία σύγχρονων αρδευτικών καθώς   και τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζουν τα ήδη υπάρχοντα. Ζητήσαμε την ολοκλήρωση, επιτέλους, του αρδευτικού κάμπου  Χανδρινού Στενωσιάς, που κατασκευάζεται εδώ και 7 χρόνια και να διορθωθούν οι πολλές ατέλειες που έχει το έργο ώστε να γίνει  λειτουργικό. Ζητήσαμε την επέκταση του δικτύου άδρευσης εντός    ζώνης ποτίσματος για το αρδευτικό Χανδρινού Πλατανόβρυσης που έχει μείνει στάσιμο για χρόνια. Ζητήσαμε το σχεδιασμό καινούργιου αρδευτικού για την περιοχή μας ώστε να αρδευτεί μια ακόμη μεγάλη περιοχή με ελαιόδεντρα. Απαιτήσαμε δεξαμενές πυρασφάλειας γιατί πριν δυο χρόνια κινδυνέψαμε από πυρκαγιά και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Του παραδώσαμε έγγραφο με τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα δακοκτονίας στην περιοχή μας   για φέτος.    

Ο αντιπεριφερειάρχης μας είπε ότι ο σχεδιασμός καινούργιου   αρδευτικού είναι χρονοβόρος και δεν γίνεται για την περιοχη μας. Πήραμε υποσχέσεις για τα αλλα αρδευτικά, ότι κάτι μπορεί να γίνει   αλλά δύσκολα και όχι αμεσα. Μας υποσχέθηκε την τοποθέτησης  δεξαμενής πυρασφαλείας στον προφήτη Ηλία Χανδρινού.    

Κύριε αντιπεριφερειαρχα η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, την ξηρασία την καταλάβαμε πολύ καλά φέτος με αρκετές ζημιές στις καλλιέργειες μας. Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις,ζητάμε έργα. Εμείς σανν αγροτικός σύλλογος θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την κατασκευή  σύγχρονων  αρδευτικών”.