Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 15:13

“Ως εδώ και μη παρέκει” από τους αγρότες - Κινητοποίηση στην Καλαμάτα για τη σταφίδα

“Ως εδώ και μη παρέκει” από τους αγρότες - Κινητοποίηση στην Καλαμάτα για τη σταφίδα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ  
Ήρεμοι, ψύχραιμοι και πολύ συνειδητοποιημένοι, αγρότες της Μεσσηνίας κινητοποιήθηκαν σήμερα, μπήκαν στην Καλαμάτα, έκαναν πορεία με τρακτέρ, αγροτικά και επιβατηγά αυτοκίνητα στο Διοικητήριο και σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, του διεμήνυσαν ότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα, σήμερα, για τη σταφίδα τότε η καλλιέργεια του προϊόντος σταματά οριστικά γιατί οι παραγωγοί δεν αντέχουν τη ζημιά. Οι αγρότες τόνισαν ότι ο τρύγος της σταφίδας έχει ολοκληρωθεί,  δεν υπάρχει όμως ζήτηση, δεν υπάρχει τιμή, οι παραγωγοί την έχουν πρόχειρα αποθηκευμένη και κινδυνεύει το προϊόν να καταστραφεί όταν βρέξει... 

Ήταν μια κινητοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Χανδρινού και Μεσσήνης. Οι αγρότες μπήκαν στην Καλαμάτα από τη λεωφόρο Αθηνών,  πέρασαν από το νέο Δημαρχείο, μπήκαν στο κέντρο, κορνάροντας διένυσαν την Αριστομένους στην κεντρική πλατεία και συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το Διοικητήριο. 

Εκεί μίλησαν στους δημοσιογράφους, βγήκαν σε απευθείας σύνδεση στην ΕΡΤ3 και παρουσίασαν τα αιτήματά τους, ενώ στη συνέχεια συνάντησαν τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο. 

Οι Σπύρος Πετρόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, Κώστας Αποστολόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και Σπύρος Νικολόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Μεσσήνης παρουσίασαν τα αιτήματα τους, που είναι η απόσυρση των περσινών αποθεμάτων σταφίδας με τιμή που να καλύπτει τα έξοδα της παραγωγής και να αφήνει εισόδημα επιβίωσης, η διάθεση της σταφίδας αυτής στο στρατό, σε σχολεία και σε δημόσιες δομές, η μείωση του κόστους παραγωγής με την μείωση σειράς φόρων όπως στο πετρέλαιο. Στη κινητοποίηση συμμετείχε και ο πρόεδρος το Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσσηνίας”, ο οποίος συνεργάζεται με την Παναιγιάλειο Ένωση στη συγκέντρωση της σταφίδας, Γιώργος Λαζόγιαννης. 


Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, Κώστας Αποστολόπουλος, Σπύρος Νικολόπουλος, Σπύρος Πετρόπουλος 

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη ο Στάθης Αναστασόπουλος τους είπε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο πλευρό τους για την εύρεση άμεσης λύσης, η επιλογή της οποίας ας είναι, όπως είπε, όποια επιλέξει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι εκπρόσωποι των τριών Αγροτικών Συλλόγων ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη να τεθεί άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η υιοθέτηση των αιτημάτων τους, σε συνεδρίαση στην οποία να παρευρίσκονται και οι ίδιοι. Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη παρενέβη ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, που πρότεινε αύριο το πρωί κιόλας η Περιφέρεια Πελοποννήσου να εκδηλώσει ομόφωνα τη στήριξή της στους αγρότες και να απαιτήσει την άμεση εύρεση λύσης. Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι για τα αιτήματα των αγροτών θα ενημερώσει άμεσα τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, για τον οποίο είπε πως έχει πάρει θέση υπέρ των σταφιδοπαραγωγών. 

Στ.Μ.