Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 17:07

Χαρίτσης-Αραχωβίτης στη ΣΥΚΙΚΗ: Έργα πρόληψης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και φύτευση νέων συκιών οι μεγάλοι στόχοι

Χαρίτσης-Αραχωβίτης στη ΣΥΚΙΚΗ: Έργα πρόληψης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και φύτευση νέων συκιών οι μεγάλοι στόχοι

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησαν το πρωί οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης, σε εγκαταστάσεις αγροτικών φορέων και των συναντήσεών τους με εκπροσώπους παραγωγών, επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ, όπου η διοίκηση έκανε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση. Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου, με τους συνεργάτες του και τον γενικό διευθυντή Γιώργο Αγγελόπουλο ενημέρωσαν τους δύο βουλευτές για τους δύο μεγάλους στόχους της συνεταιριστικής οργάνωσης, η επίτευξη των οποίων θα δώσει νέα πνοή στην συκοκαλλιέργεια, θα αναπτύξει την αγροτική οικονομία και τον αγροδιατροφικό τομέα της περιοχής…


Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ

Ο ένας στόχος είναι η κατασκευή, από τους κρατικούς και τους αυτοδιοικητικούς φορείς, έργων άρδευσης για να ποτίζονται οι συκεώνες, οι οποίοι με την κλιματική αλλαγή αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ήταν χαρακτηριστικά τα γυμνά από φύλλα δέντρα συκιάς, πρόβλημα που δημιούργηθηκε από τους φετινούς καύσωνες, τα οποία έδειξε ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ στους δύο βουλευτές. 

Ο δεύτερος στόχος είναι η υλοποίηση προγράμματος αναδιάρθρωσης των συκεώνων, το οποίο έχει εκπονηθεί από τη ΣΥΚΙΚΗ και φαίνεται ότι θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ανάκαμψης, με 15.000.000 ευρώ και με σκοπό την αύξηση της παραγωγής σύκων κατά 3.000 με 4.000 τόνους. 

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης τόνισαν ότι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια της ΣΥΚΙΚΗΣ ώστε να ενισχυθεί η συκοπαραγωγή και να προβληθεί ο αγροδιατροφικός τομέας της χώρας, δεδομένου ότι η ΣΥΚΙΚΗ εξάγει σύκα σε 20 χώρες, οι οποίες θα απορροφούσαν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες του προϊόντος εφόσον υπήρχαν. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Σταύρος Αραχωβίτης ξεναγήθηκαν από τους εκπροσώπους της ΣΥΚΙΚΗΣ στο μεγάλο φυτώριο της συνεταιριστικής οργάνωσης, όπως επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της τυποποίησης του προϊόντος για την εξαγωγή του. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Σταύρος Αραχωβίτης επισκέφθηκαν ακόμη την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Μεσσήνης Γαία” στη Μεσσήνη, είχαν συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγών στη Μεσσήνη, καθώς επίσης συνάντησαν στην Καλαμάτα τους εκπροσώπους του Συλλόγου παραγωγών της λαϊκής αγοράς και τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας”. 

Το απόγευμα στις εφτά οι Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης, θα μιλήσουν σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο Cafe Ideal με θέμα “Συζητάμε με την Κοινωνία για τα αγροτικά προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο”.

Στ.Μ.