Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 00:38

Πελοποννησιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη σταφίδα

Πελοποννησιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη σταφίδα

ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 
Συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 5 Νοέμβρη, με αίτημα την απόσυρση του περσινού αποθέματος της σταφίδας και τη στήριξη των παραγωγών, διοργανώνουν συνεταιριστικές οργανώσεις και σταφιδοπαραγωγοί των Νομών Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας και Κορινθίας. Σκοπός τους είναι “να καταγγείλουμε την πλήρη αδιαφορία του Υπουργού και την ανοχή του στην συντεχνία των εμπόρων σε βάρος των συμφερόντων μας”...

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι “η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλαλητηρίων των Σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου αφού έλαβε υπόψη της:

Α. Τις αποφάσεις των συλλαλητηρίων όλων των Σταφιδικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου για απόσυρση του πλεονάσματος σταφίδας ως την μόνη και αποτελεσματική λύση για την στήριξη του Σταφιδοπαραγωγού. 

Β. Την μέχρι σήμερα επιδειχθείσα πλήρη αδιαφορία και ανοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την σταφιδική κρίση που οργανώνεται επί 7 μήνες από μια μικρή συντεχνία εμπόρων με συνέπεια την κατάρρευση της τιμής της σταφίδας και την εξαθλίωση των Σταφιδοπαραγωγών

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Όλους τους Συναδέλφους Σταφιδοπαραγωγούς σε Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου προκειμένου να καταγγείλουμε την πλήρη αδιαφορία του Υπουργού και την ανοχή του στην συντεχνία των εμπόρων σε βάρος των συμφερόντων μας.

Ζητάμε:

Την απόσυρση του αποθέματος σταφίδας και την παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

Λέμε όχι στον διωγμό των Σταφιδοπαραγωγών και των Συνεταιριστικών Οργανώσεων

Λέμε όχι στην συντεχνία συμφερόντων που με την ανοχή του Υπουργού μας οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση με τιμές πείνας

Λέμε όχι κερδοσκοπικά σενάρια σε βάρος μας

Ζητάμε την Άμεση Παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να θέσει ένα τέλος στην οργανωμένη εκμετάλλευση μας.

 

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής (Συνεταιριστικές Οργανώσεις - Σταφιδοπαραγωγοί - Αχαΐας - Κορινθίας - Ηλείας - Μεσσηνίας)”.