Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 14:23

Αιχμηρή παρέμβαση Θανάση Πετράκου για το υπουργείο και την Περιφέρεια με θέμα τη σταφίδα

Αιχμηρή παρέμβαση Θανάση Πετράκου για το υπουργείο και την Περιφέρεια με θέμα τη σταφίδα

“ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ;” 
Η ανάλγητη και άθλια αντισταφιδική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει οδηγήσει την τιμή της μαύρης σταφίδας στα τάρταρα και τους σταφιδοπαραγωγούς σε απόγνωση. Η Παναιγιάλειος Συνεταιριστική Ένωση αδυνατεί να παραλάβει σταφίδα διότι δεν έχει ούτε αποθηκευτικούς χώρους ούτε παλετοκιβώτια, αφού ο απαράδεκτο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης δεν έδωσε παλετοκιβώτια όπως είχε υποσχεθεί. Ο δε προστάτης των ιδιωτικών συμφερόντων και κατ’ όνομα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανός εδώ και ένα μήνα αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου που έγινε στις αποθήκες του Συνεταιρισμού, προφανώς γιατί δεν τον βολεύει... 

...Προφανώς γιατί δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό. Αντίθετα, έστειλε πάλι τους ελεγκτές σήμερα να διενεργήσουν νέους ελέγχους. Το κυριότερο βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να προχωρήσει στη απόσυρση των αποθεμάτων και στη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο σε αφανισμό και στη χρεοκοπία τους σταφιδοπαραγωγούς και το εμβληματικό προϊόν της μαύρης σταφίδας. Για αυτό η Συντονιστική Επιτροπή των συνεταιριστικών οργανώσεων προχωράει σε συλλαλητήριο στην Αθήνα την Παρασκευή 5 Νοέμβρη.

Κύριε Νίκα, κύριε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,

Δυστυχώς για τους σταφιδοπαραγωγούς οι προβλέψεις και όσα προειδοποιούσα με την εισήγησή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο την 1η Ιουλίου επιβεβαιώθηκαν, όπως επιβεβαιώθηκε και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ενώ τα όσα λέγατε εσείς και οι φίλοι σας κύριοι Μαρλαφέκας και Λιβανός όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά οδηγησαν τους σταφιδοπαραγωγούς στη καταστροφή.

Κύριε Νίκα, αφού επιλέξατε το ρόλο του φερέφωνου του κ. Μαρλαφέκα και του κ. Λιβανού αντί να τιμήσετε τη θέση του Περιφερειάρχη που σας εξέλεξαν οι Πελοποννήσιοι, σήμερα που οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση, αφού οι φίλοι σας οι έμποροι εξαφανίστηκαν και δεν παίρνουν σταφίδα και οι σωροί της σταφίδας παραμένουν στα αλώνια, οφείλετε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Μια και μας λέγατε ότι είστε με τους σταφιδοπαραγωγούς όπως έλεγε  και ο φίλος σας ο κ. Λιβανός, έχετε δύο επιλογές, ή να πάτε σήμερα στον Υπουργό και να του ζητήσετε να αγοράσει ο Υπουργός τη σταφίδα (ας πάρει ένα δάνειο θα του δώσουν οι τράπεζες) ή να αγοράσει η Περιφέρεια τη σταφίδα που της αντιστοιχεί των παραγωγών της Κορινθίας και της Μεσσηνίας.

Με δεδομένο ότι το σύνολο της παραγωγής στην Μεσσηνία και στην Κορινθία φέτος είναι έξι χιλιάδες τόνοι, δηλαδή δύο απευθείας αναθέσεις με βάση το νέο νόμο της αγαπημένης σας κυβέρνησης, σας καλούμε να δώσετε στους παραγωγούς 9,6 εκ. (6 χιλιάδες τόνους επί 1,60 ευρώ).

Σας ρωτάμε, θα το πράξετε; 

Διότι κ. Νίκα δεν μπορεί ο Περιφερειάρχης να λέει ότι θέλει χωρίς να επωμίζεται τις συνέπειες των λεγόμενών του. Το  δίκαιο είναι να πληρώσετε εσείς το λογαριασμό αφού δεν ακούγατε την αγωνία των σταφιδοπαραγωγών αλλά συμπαραταχθήκατε με τα συμφέροντα που ήθελε και θέλει να εξυπηρετήσει ο κ. Μαρλαφέκας και ο  κ. Λιβανός ο οποίος έλεγε συνειδητά ψέματα ότι δήθεν θα στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς. 

Πληρώστε λοιπόν κ. Νίκα τους σταφιδοπαραγωγούς εσείς τώρα εκτός αν πείσετε τους φίλους σας τους κ. Μητσοτάκη και Λιβανό να πληρώσουν αυτοί.

 

Θανάσης Πετράκος

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου