Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 17:38

Δεν φαίνεται να έχει γίνει μεγάλη ζημιά στις πατάτες αλλά αναμένονται κρύες νύχτες...

Δεν φαίνεται να έχει γίνει μεγάλη ζημιά στις πατάτες αλλά αναμένονται κρύες νύχτες...

Πατατοχώραφα στον Μπουρνιά της Καλαμάτας και στη Μπούκα της Μεσσήνης επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Έφη Γεωργακοπούλου, προκειμένου να καταγραφεί η κατάσταση την οποία έχει προκαλέσει το καιρικό φαινόμενο των χαμηλών θερμοκρασιών. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα όμως ακόμη είναι νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις, δεδομένου μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί παγετός και απόψε και τα επόμενα βράδια. Επιπλέον ο Στάθης Αναστασόπουλος είχε σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους εκπροσώπους των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας και των πέντε Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου…


Σε σχετικό δελτίο Τύπου από το γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου επισημαίνονται σχετικά τα εξής: “Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από τη Δ/ντρια ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Γεωργακοπούλου, επισκέφθηκε στην περιοχή Μπουρνιά και Μπούκα Μεσσήνης, κυρίως καλλιέργειες πατάτας, προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανές ζημιές από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Προς το παρόν δεν διαπιστώθηκαν ζητήματα παγετού, επειδή όμως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη οι παραγωγοί παραμένουν σε επιφυλακή και βρίσκονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και το ΓΟΕΒ, ενώ δήλωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την επάρκεια νερού προς παγοπροστασία”.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σε ό,τι αφορά την τηλεσύσκεψη που ο Στάθης Αναστασόπουλος είχε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι “στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται, κατ’ αρχήν, με τη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ επιπλέον, συζητήθηκαν διεξοδικά τα εγγειοβελτιωτικά έργα ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς επίσης και τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται, κατά τη λειτουργία τους. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ώριμων μελετητικά έργων, υπό σχεδιασμό ή υπό κατασκευή διαφόρων κατηγοριών αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αναδασμοί κλπ.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τις υπηρεσίες να εντείνουν τις προσπάθειες αξιοποίησης όλων των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του Υπουργείου, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του γεωργικού τομέα και κατ΄επέκταση την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος. Επίσης ζήτησε σχετικό υπόμνημα από τις υπηρεσίες με έμφαση σε σημαντικά ζητήματα, προκειμένου να τεθεί υπόψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιου Λιβανού, σε προγραμματισμένη συνάντηση την προσεχή Πέμπτη 27 Ιανουαρίου”.