Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 19:21

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Μεσσήνης για την κινητοποίηση των μελισσοκόμων: Μόνος δρόμος ο αγώνας

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Μεσσήνης για την κινητοποίηση των μελισσοκόμων: Μόνος δρόμος ο αγώνας

Το χαιρετισμό του στους μελισσοκόμους της Μεσσηνίας και γειτονικών περιοχών που πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλη αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα, εκφράζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης. Τονίζει ότι τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά οξύνονται και πως ο μόνος τρόπος να επιβληθούν δίκαιες λύσεις είναι ο οργανωμένος αγώνας…

Κίνδυνος αφανισμού της μελισσοκομίας - Μεγάλη αυτοκινητοπορεία στην Καλαμάτα


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους μας μελισσοκόμους, που συμμετείχαν στην δυναμική κινητοποίηση που οργάνωσαν οι σύλλογοι τους σήμερα στην   Καλαμάτα. Όπως και οι μικρομεσαίοι αγρότες τις προηγούμενες μέρες, στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά, ανέδειξαν τα αιτήματα επιβίωσης που έχουν και διεκδίκησαν δυναμικά την επίλυση τους. Τα προβλήματα σε όλο τον πρωτογενή τομέα παραμένουν οξυμένα και άλυτα. Διαχρονικά η πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχουν οδηγήσει την αγροτιά σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή από τον οργανωμένο αγώνα μέσα από τους αγροτικούς- μελισσοκομικούς- κτηνοτροφικούς συλλόγους για να διεκδικηθούν λύσεις στα προβλήματα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων που είναι κοινά σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα προϊόντα. Συνεχίζουμε δυναμικά και διεκδικούμε με μια φωνή:

  •       Άμεση οικονομική ενίσχυση της μελισσοκομίας για να μπορέσει να έχει βιώσιμο μέλλον.
  •       Αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα.
  •       Έλεγχος των εισαγόμενων μελιών και των παράνομων ελληνοποιήσεων την ίδια στιγμή που το μέλι των παραγωγών είναι στις αποθήκες.
  •       Μείωση ΦΠΑ σε μελισσοκομικά εφόδια.
  •       Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελληνικού σήματος
  •       Άμεση διόρθωση του ηλεκτρονικού μητρώου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!”.