Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 11:44

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την καταστροφική πολιτική με τη σταφίδα, ζητά ο Σύλλογος Χανδρινού

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την καταστροφική πολιτική με τη σταφίδα, ζητά ο Σύλλογος Χανδρινού

Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών και τη λήψη μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, οποίος επαναλαμβάνει ότι οι παραγωγοί και η καλλιέργεια της σταφίδας βιώνουν μια καταστροφή, γι’ αυτό και το ξερίζωμα σταφιδάμπελων συνεχίζεται…

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Τεράστια καταστροφή έχει υποστεί η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας από την κυβερνητική αδιαφορία αυτά τα δυο χρόνια, με χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση.          

Ξεκινάμε τη νέα καλλιεργητική  περίοδο με τις αποθήκες γεμάτες και με τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού στα 50 και 70 λεπτά, με εκτόξευση του κόστους παραγωγής ακόμη και πάνω από το 100%. Η καλλιέργεια είναι  ασύμφορη.     

Εδώ και δυο χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, μόνο ψίχουλα και υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να ξεριζώνονται  πολλά κτήματα και να απαξιώνεται ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της χώρας μας. Οι ευθύνες τους τεράστιες και η ζημιά ανεπανόρθωτη.        

Ζητάμε εδώ και τώρα αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των  σταφιδοπαραγωγών, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πωλούν πολύ κάτω του κόστους παραγωγής. Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα, μπουκώνουν με δις   επιχειρηματικούς ομίλους και δεν έχουν για την διατροφή μας και την ασφάλειας μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιέζοντας την κυβέρνηση να   ικανοποιήσει τα αιτήματα μας. Ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες     

Απαιτούμε

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους (π.χ. κορινθιακή σταφίδα)

-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των λιπασμάτων και του κόστους στα μέσα και εφόδια”.