ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Τα πατατοχώραφα στην περιοχή της Μπούκας και των Μαυροματαίικων Μεσσήνης επισκέφθηκαν σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος της περιοχής Στάθης Αναστασόπουλος, ώστε να δουν από κοντά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη χθεσινή κακοκαιρία.
Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας «δεν διαπιστώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα, δόθηκε όμως εντολή για άμεσες παρεμβάσεις σε επιπλέον εργασίες καθαρισμού των καναλιών πέραν των εκτελεσθέντων από τον ΓΟΕΒ, προς αποφυγή νέων προβλημάτων.
Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας πραγματοποίησε ελέγχους σε αγροτικές καλλιέργειες. Από τις πρώτες εκτιμήσεις διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.
Προβλήματα μικρής έκτασης παρατηρήθηκαν στις καλλιέργειες αγκινάρας στη Μικρομάνη, στον Άρι σε ασκεπείς κυρίως εκτάσεις και σε μικρό τμήμα μηδικής, καθώς και στην ελαιοπαραγωγή στην περιοχή της Τ.Κ. Κατσαρού, όπου η ζημιά από τη χαλαζόπτωση υπολογίζεται στο 20% με 30%».