Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 00:00

Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο για την ελαιοκαλλιέργεια

Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο για την ελαιοκαλλιέργεια

ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ 
Πάνω από 120 άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρακολούθησαν το σεμινάριο ελαιοκομίας με τίτλο «Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια», που συνδιοργάνωσαν στην Καλαμάτα το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας...

ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ 
Πάνω από 120 άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρακολούθησαν το σεμινάριο ελαιοκομίας με τίτλο «Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια», που συνδιοργάνωσαν στην Καλαμάτα το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθυνόταν σε παραγωγούς και επαγγελματίες του αγροτικού τομέα και όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο Τύπου του Ιδρύματος, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. 
«Βασικός στόχος του σεμιναρίου, που συγκέντρωσε πάνω από 120 άτομα και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ήταν η ενημέρωση και εκπαίδευση επάνω σε σύγχρονα ζητήματα ελαιοκαλλιέργειας. Στο σεμινάριο αναλύθηκαν θέματα όπως η ορθολογική άρδευση, λίπανση και ολοκληρωμένη φυτοπροστασία του ελαιώνα, η διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων, η πιστοποίηση, εμπορία και προώθηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα του αγροτικού τομέα. Κατά την επίσκεψη στον αγρό έγινε επίδειξη κλαδέματος και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν τόσο στα δέντρα όσο και στο χώμα. Την τελευταία ημέρα του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες και οι αρμόδιοι φορείς συζήτησαν και ανέλυσαν θέματα που αφορούν στην περιοχή και κατέθεσαν προτάσεις με σκοπό τη σύνταξη ενός τοπικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης-βελτίωσης της ελαιοκομίας στη Μεσσηνία».