Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 19:19

Προετοιμασίες για δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις από την ΠΑΣΥ

Νίκος Αγγέλου Νίκος Αγγέλου

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Περιοδεία στη Μεσσηνία, για την ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων και τη συγκρότηση ισχυρού μετώπου που θα εμποδίσει την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου, πραγματοποιεί το μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, Νίκος Αγγέλου. «Να πάρει ο αγρότης την κατάσταση στα χέρια του» αλλά και να μην ξεγελιέται από πρωτοβουλίες που δηλώνουν ανεξάρτητες αλλά είναι απόλυτα εξαρτημένες από την κυβερνητική πολιτική, ζήτησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στην Καλαμάτα, στο τσιπουράδικο «Στην Όθωνος»…

Ο Νίκος Αγγέλου απεύθυνε κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους να λάβουν μέρος στην μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης. Τόνισε ότι οι αγρότες θα συμμετέχουν με τα τρακτέρ τους στην πανεργατική απεργία της 12ης Νοέμβρη, ενώ ανακοίνωσε ότι στις 14 Νοέμβρη θα ξεκινήσει παναγροτική κινητοποίηση στον Ισθμό της Κορίνθου.
Όπως τόνισε ο αγροτοκτηνοτρόφος, τα μέτρα που έρχονται είναι σε συνέχεια των μέτρων που ξεκίνησαν το 2013, με τα οποία επιβλήθηκε μεγάλη φορολογία στους αγρότες. Τόνισε ότι η διεκδίκηση της ΠΑΣΥ είναι να υπάρχει αφορολόγητο ύψους 30.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, ώστε οι αγρότες και τις βιοποριστικές τους ανάγκες να μπορούν να καλύψουν και τη γη τους να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Πρόσθεσε ότι ο ΦΠΑ ύψους 23% είναι εξοντωτικός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί που οι κτηνοτρόφοι έπαιρναν τέσσερα σακιά τροφή θα αναγκάζονται να παίρνουν τρία γιατί η τιμή του τέταρτου θα πηγαίνει στο ΦΠΑ. Αναφέρθηκε ακόμη στην κατάργηση της επιστροφής φόρων και φοροαπαλλαγών και κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να παραδώσουν τη γη τους στις πολυεθνικές.
Ο κ. Αγγέλου μίλησε για πρωτοβουλίες αγροτών που διοργανώνουν κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι δηλώνουν ανεξάρτητες αλλά στην πραγματικότητα είναι απολύτως εξαρτημένες από την κυβερνητική πολιτική και από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να μη δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτές της πρωτοβουλίες, οι οποίες πρόσθεσε ότι έχουν τεράστιες ευθύνες για εκεί που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα.
Τέλος, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είναι πλέον εμφανή σε όλους, μέσα από την τεράστια συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής. Η πολιτική που εφαρμόζεται, τόνισε ο κ. Αγγέλου, ευνοεί τις πολυεθνικές, που είπε ότι θα γίνουν οι μεγαλοτσιφλικάδες του 21ου αιώνα, εκτός αν ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος αντιδράσει και αγωνιστεί με το πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.
Στ.Μ.