Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 20:22

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας

Από το 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας ο Μιχάλης Αντωνόπουλος προσέφερει το αγγείο στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δολών Δημήτρη Ψωρομύτη, για τη διάκριση του ελαιολάδου του στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας, ενώ δεξιά ο Θανάσης Μαυρούλης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης Από το 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας ο Μιχάλης Αντωνόπουλος προσέφερει το αγγείο στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δολών Δημήτρη Ψωρομύτη, για τη διάκριση του ελαιολάδου του στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας, ενώ δεξιά ο Θανάσης Μαυρούλης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Συνεχίζει και φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας την προσπάθεια για την καθιέρωση Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, μετά την επιτυχία που σημείωσε η περσινή, πρώτη διοργάνωση. Το Φεστιβάλ θα γίνει στα μέσα Απρίλη, όμως οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από τώρα προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα με τις εισηγήσεις και τους εισηγητές του συνεδρίου, με τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς που θα λάβουν μέρος στην έκθεση, με τους τυποποιητές και παραγωγούς που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας…

Όπως σημειώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, «φέτος, με το 2ο Φεστιβάλ, προσδοκούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα με τελικό σκοπό να αναδείξουμε εκτός της χώρας μας την αξία των ιστορικών ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας.
Έτσι διοργανώνουμε το 2ο Φεστιβάλ από 15 έως 17 Απριλίου στο Συνεδριακό κέντρο του Elite. Την προσπάθεια μέχρι τώρα στηρίζουν σαν συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενώ την έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ). Ως Α.Σ. Καλαμάτας είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις συνεργασίας και στήριξης του Φεστιβάλ και από άλλους φορείς με σκοπό την συμμετοχή και διεύρυνση του Φεστιβάλ ως κορυφαίου θεσμού της ελαιοκομίας στην Ελλάδα.
Το 2ο Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
- ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θεματικές ενότητες - σημαντικές και επίκαιρες πλευρές του τομέα της ελαιοκομίας με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές μεσογειακές χώρες.
- ΕΚΘΕΣΗ ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ποιότητας & συσκευασίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου
- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΛΑΙΩΝΑ, σε ελαιοπερίβολα, ελαιοτριβεία και μονάδες αγροτουρισμού
- ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ σε θέματα ορθών καλλιεργητικών, περιβαλλοντικών και ελαιοκομικών πρακτικών, θέματα προώθησης, marketing κ.λ.π.».
Πέρσι τον Απρίλιο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας πραγματοποίησε το 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας φιλοδοξώντας, όπως σημειώνει, «να δημιουργήσει και να καθιερώσει ένα σημαντικό θεσμό για τον τομέα της ελαιοκομίας με βάση την Καλαμάτα και αναφορά σε όλη την Ελλάδα. Το 1ο Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε περιλάμβανε τις επιμέρους δράσεις:
ΣΥΝΕΔΡΙΟ όπου καταξιωμένοι ερευνητές, καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και στελέχη της αγοράς από την Ελλάδα και την Ιταλία μίλησαν για τις εξελίξεις σχετικά με τάσεις ελαιοκομίας διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ.
ΕΚΘΕΣΗ στην οποία συμμετείχαν 27 εκθέτες ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου «ΠανΕλαίον», σε συνεργασία με τον ΣΥΜΕΠΟΠ και το εργαστήριο γευσιγνωσίας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ με παρουσίαση μεσογειακών εδεσμάτων με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με διακεκριμένους chef.
Το 1ο Φεστιβάλ σημείωσε μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας 1.700 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα».
Πληροφορίες για το 2ο Φεστιβάλ μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνώντας τηλεφωνικώς με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Μιχάλη Αντωνόπουλο (6944 144295) και Θανάση Κυριαζόπουλο (6985 036531).