Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 13:48

Ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις με μπλόκο στη Μεσσήνη

Ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις με μπλόκο στη Μεσσήνη

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 
Μπλόκο στην είσοδο της Μεσσήνης πραγματοποίησαν το μεσημέρι, για μισή ώρα περίπου, αγρότες της Μεσσηνίας, που νωρίτερα συνεδρίασαν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Νησιού, συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή και πλέον οργανώνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, σε συντονισμό και με το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Αγροτών. Στους χαιρετισμούς τους οι αγρότες τόνισαν όλες οι παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις δέχονται επίθεση και η αντεπίθεση πρέπει να δοθεί από όλους μαζί, αγρότες, εργάτες, επαγγελματίες, υπαλλήλους, νέους, συνταξιούχους, άνεργους…

Παρ’ ότι το πρωί οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και έπεφτε καταρρακτώδης βροχή, στη Μεσσήνη συναντήθηκαν αγρότες από διάφορες περιοχές και κυρίως από τους Αγροτικούς Συλλόγους Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, που δήλωσε ότι συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος ήταν, είναι και θα είναι αγρότης και μάλιστα, όπως συνέχισε, αγρότης που έχει πληρώσει το τίμημα ακριβότερα από κάθε αγρότη στη χώρα. Επιπροσθέτως δε τόνισε, φορτισμένος, ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ ότι η μάνα του και ο πατέρας του εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους, εννοώντας προφανώς ότι ήταν και αυτό ένα μέρος του τιμήματος που πλήρωσε ως αγρότης!

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, δηλώνει ότι συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών,  ενώ μίλησε και για τη δική του σκληρή εμπειρία

Στους αγρότες μίλησαν πρώτα ο Δημήτρης Μπίρης, από τη Μεσσήνη, μετά ο Νίκος Σινάνης, από τους Γαργαλιάνους, που σημείωσε ότι οι αγρότες βρίσκονται σε πόλεμο, τον οποίο θα πρέπει να το δώσουν μέχρι το τέλος και μέχρι τη νίκη, διαφορετικά θα κινδυνεύει η ίδια η επιβίωσή τους.
Επίσης ο Παναγιώτης Λάππας, από το Χανδρινού, σημείωσε ότι ο αγώνας αυτός χρειάζεται υπομονή και επιμονή, χρειάζεται συντονισμό, ώστε όλες οι κοινωνικές δυνάμεις να πολεμήσουν μαζί «και να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να τα κάνουν σκλάβους». 
Ο Βασίλης Λυμπέρης, από το Βασιλίτσι, επίσης υπογράμμισε ότι οι αγρότες μαζί με όλες τις άλλες κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να υψώσουν ένα απόρθητο τείχος απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον τους.
Ο Γιάννης Χρονόπουλος, Νησιώτης που ζει στην Αχαΐα όπου είναι μέλος του Ελαιουργικού και Αμπελουργικού Συνεταιρισμού ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή, ιδιαίτερα απευθύνθηκε στους νέους, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά διαφορετικά «πάμε για ξεκλήρισμα».
Η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών της Μεσσηνίας συγκροτήθηκε ως εξής: Μέλη από τη Μεσσήνη ο Δημήτρης Μπίρης, ο Γιάννης Μπλάνας, ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος. Μέλη από τους Γαργαλιάνους ο Νίκος Σινάνης, ο Γιώργος Μαυροειδής και ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος. Μέλη από το Χανδρινού ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Βασίλης Κότσιρας και ο Θανάσης Κατσάς. Μέλη από το Βασιλίτσι ο Βασίλης Λυμπέρης, από τη Γλυφάδα ο Θανάσης Κατσάς και ο Παρασκευάς Διονυσόπουλος, από τα Φιλιατρά η Δήμητρα Παπαγεωργίου.

Γιώργος Μπίρης και Δήμητρα Παπαγεωργίου, μέλη της Συντονιστικής των αγροτών από τη Μεσσήνη και τους Γαργαλιάνους αντίστοιχα

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος και εκπρόσωποι του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συλλόγου Τυφλών.
Στ.Μ.

-

-