LEONIDAS MPALIKHS
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 18:54

Πρόβα τζενεράλε από τους αγρότες, απέκλεισαν το αεροδρόμιο και την Πειραιώς της Μεσσήνης

Πρόβα τζενεράλε από τους αγρότες, απέκλεισαν το αεροδρόμιο και την Πειραιώς της Μεσσήνης

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚΟ 
Σε συμβολικό αποκλεισμό του αεροδρόμιου και στη συνέχεια της Τράπεζας Πειραιώς της Μεσσήνης, προχώρησαν το μεσημέρι αγρότες από την περιοχή της Μεσσήνης, οι οποίοι καλούν τους συναδέλφους τους σε όλο το Νομό να προσέλθουν την Κυριακή με τα τρακτέρ τους σε κινητοποίηση που αναμένεται να κορυφωθεί με μπλόκο στο Ασπρόχωμα…

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους και όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, «η κινητοποίηση αυτή είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού των μπλόκων, που συμμετέχουν πάνω από 250 αγροτικοί σύλλογοι και επιτροπές αγώνα, προχωράμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην ΕΕ, την πολιτική της κυβέρνησης και όσων εκμεταλλεύονται τον κόπο των αγροτών. Όπως σε όλη την Ελλάδα που χιλιάδες τρακτέρ και αγροτοκτηνοτρόφοι στήνουν αγωνιστικά μπλόκα, έτσι και εδώ προχωράμε ακόμα πιο μαζικά και αγωνιστικά.
Καλούμε τους αγρότες της Μεσσήνης και όλους τους αγρότες από όλη την Μεσσηνία να συμπαραταχθούμε την Κυριακή 24 Γενάρη 2016.
Κάθε αγρότης, μαζί με τα τρακτέρ του και τα μηχανήματά του να μπει στον αγώνα.
Προσυγκέντρωση όλων των μηχανημάτων από την Μεσσηνία την Κυριακή στις 11 το πρωί στον κόμβο Μεσσήνης.
Θα ακολουθήσει πορεία προς το σημείο του μπλόκου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
      Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
      ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό – σφαγείο για τους αγρότες. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
      Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.
      Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
      Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
      Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
      Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
      Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
      Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
      Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.α). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
      Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
      Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων».