Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 15:22

Στο Ασπρόχωμα το μπλόκο των αγροτών

Στο Ασπρόχωμα το μπλόκο των αγροτών

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ 
Στο Ασπρόχωμα έχουν στήσει το μπλόκο τους οι αγρότες της Μεσσηνίας από τις τρεις μετά το μεσημέρι, αφού προηγουμένως απέκλεισαν για μιάμιση ώρα περίπου τον αυτοκινητόδρομο στα διόδια της Καλαμάτας…

Οι αγρότες λένε ότι θα παραμείνουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος μέχρι να εξαντληθούν οι δυνάμεις τους, ενώ περιμένουν ενίσχυση και από άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, στις οποίες οι αγρότες έχουν βγάλει τα τρακτέρ τους στους δρόμους και στις πλατείες αλλά δεν έχουν αποφασίσει ακόμη  να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στο μπλόκο συμμετέχουν περισσότερα από 50 μικρά και μεγάλα τρακτέρ και υπερτριπλάσιοι αγρότες.

Στα διόδια του αυτοκινητόδρομου
Η αγροτική κινητοποίηση ξεκίνησε από τη Μεσσήνη, με αγρότες της περιοχής αλλά και με κόσμο, όχι πολύ, που ήρθε από άλλες περιοχές, όπως τους Γαργαλιάνους και την Πυλία.
Πριν από τις 11 το πρωί αγρότες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μεσσήνης και μια ώρα μετά ξεκίνησαν για να μπλοκάρουν τον κόμβο του Ασπροχώματος. Ωστόσο στη μέση της διαδρομής άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν, ύστερα από ολιγόλεπτο αποκλεισμό του αεροδρομίου, να κατευθυνθούν για μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο, στα διόδια της Καλαμάτας. Η απόφαση αυτή πάντως πάρθηκε ύστερα από προβληματισμό, καθώς πολλοί είχαν την άποψη ότι θα πρέπει πρώτα να έρθουν ενισχύσεις και από άλλες περιοχές, όπως από το Χανδρινού, όπου εδώ και μέρες βρίσκονται στο δρόμο περίπου 50 τρακτέρ και μετά να ξεκινήσει το μπλόκο διαρκείας.

Στον κόμβο της Μεσσήνης
Γενικά φαίνεται ότι υπάρχει ένα πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ των αγροτών αλλά και διαφορές σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο που πρέπει να έχει ο αγώνας τους. Φαίνεται επίσης ότι έχουν παρεισφρήσει ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία μάλιστα το πρωί στη Μεσσήνη εξανάγκασαν σε αποχώρηση από τον κόμβο του Ασπροχώματος, περίπου κακήν κακώς, τον Θανάση Πετράκο και άλλους εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας.
Σε ό,τι αφορά την Τριφυλία, σχετικά σοβαρή κινητοποίηση των αγροτών φαίνεται ότι υπάρχει μόνο στους Γαργαλιάνους, όπου περισσότερα από 30 τρακτέρ είναι στην πλατεία. Υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό του δρόμου στο Καλό Νερό, είναι όμως κάτι δύσκολο, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πρόσθετες δυνάμεις από Φιλιατρά και Κυπαρισσία.
Στ.Μ.

-

-

-

-