Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 11:46

Γιατί ένας 19χρονος αγρότης πήρε το τρακτέρ του και ήρθε από τη Χώρα στο μπλόκο Ασπροχώματος

Γιατί ένας 19χρονος αγρότης πήρε το τρακτέρ του και ήρθε από τη Χώρα στο μπλόκο Ασπροχώματος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι νέος αγρότης από τη Χώρα Τριφυλίας, 19 χρόνων. Έκανε πάνω από 50 χιλιόμετρα με το τρακτέρ του, μέσα στο κρύο, προκειμένου να φτάσει στο μπλόκο των συναδέλφων του στο Ασπρόχωμα και θα κάνει άλλα τόσα όταν έρθει η ώρα να γυρίσει στον τόπο του. «Αν χρειαστεί δεν θα διστάσω να πάω και 300 χιλιόμετρα μακριά με το τρακτέρ μου, να φτάσω στη Βουλή για να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου», είπε στην Kalamata Journal, υπογραμμίζοντας ότι είναι η ανάγκη για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια που τον έστειλε στο μπλόκο…

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε ότι «όλη μου η οικογένεια είναι αγρότες και έχουμε εξαθλιωθεί, δεν μπορούμε να ζήσουμε. Έχουμε ήδη καταστραφεί με τα μέτρα που ισχύουν τώρα και αυτά που έρχονται με το νέο ασφαλιστικό θα είναι η χαριστική βολή. Γι’ αυτό και ήρθα στο μπλόκο, όπως έρχονται και άλλοι αγρότες από την περιοχή μου, τη Χώρα, από το Μουζάκι και από άλλες περιοχές. Αντιδρούμε γιατί τελειώνει ο αγροτικός τομέας της χώρας μας, πεθαίνει».
Ο νέος αγρότης από τη Χώρα συνέχισε τονίζοντας ότι θα μείνει στο μπλόκο όσο χρειαστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει λόγος να φύγουμε. Να πάμε πού, στα χωράφια μας; Στην καμένη γη;».
Τέλος ο Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε ότι ειδικά οι νέοι αγρότες, «εμείς που τώρα γνωρίζουμε την κοινωνία, έχουμε απελπιστεί, μας έχουν εξολοθρεύσει. Γι’ αυτό και έκανα τόσα χιλιόμετρα με το τρακτέρ για να έρθω στο μπλόκο στο Ασπρόχωμα, στην καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων. Και αν χρειαστεί δεν θα διστάσω να πάω και 300 χιλιόμετρα μακριά με το τρακτέρ μου, να φτάσω στη Βουλή για να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου».
Στ.Μ.