Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 13:22

"Η φτωχομεσαία αγροτιά να πάρει τον αγώνα στα χέρια της", καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας

"Η φτωχομεσαία αγροτιά να πάρει τον αγώνα στα χέρια της", καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας

"ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ" ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ 
«Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μεσσηνίας υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τους αγώνες και τα αιτήματα των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων» υπογραμμίζει η Τοπική Επιτροπή του κόμματος, η οποία καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία για την ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Ειδικότερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας τονίζει ότι οι φτωχομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμορφώνουν τα αιτήματά τους «με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών με ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Για ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων και κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες (όχι τις ανάγκες της χωματερής και του κέρδους), τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μεσσηνίας καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να μην πατήσουν τη πεπονόφλουδα του «μητρώου αγροτών» και να προχωρήσουν σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και την νεολαία για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση - κρατικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα. Για την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ και την ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις.. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να επιβάλλουμε με τα δικά μας όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης, τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας».
Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.: «Το «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, θεωρεί «αγρότες» όλους όσους ροκανίζουν τις «αγροτικές» επιδοτήσεις της Ε.Ε., δηλαδή 2,5 δισ. ευρώ τον χρόνο: Τον Μπουτάρη, τον Τσάνταλη, το κτήμα «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική (με τους τεράστιους αμπελώνες και τις οινοβιομηχανίες), τα μοναστήρια (π.χ. Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας), τους καπνέμπορους, τις καπιταλιστικές αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, τους μεγαλοαγρότες και μεσαίους αγρότες με μεγάλη ιδιοκτησία, τους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους που κατέχουν μεγάλες εκτάσεις και που μπορούν άνετα να φτιάξουν «αγροτικές εταιρείες - Μέλη του Μητρώου», μισθώνοντας γεωπόνο ή και αγρότη ως ιδιοκτήτη ή διευθυντή.
Αντίθετα, το Μητρώο δεν θεωρεί αγρότες, αποκλείει από ενισχύσεις και ξεκληρίζει βίαια 300.000 αγροτοεργάτες - εργατοαγρότες. Σ΄ αυτό συμφωνούν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πρωτοστατούν διακομματικά οι μεγαλοαγρότες, με στόχο να πάρουν το 90 - 95% των επιδοτήσεων σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, συγκεντρώνοντας πλούτο και γη σε λίγα χέρια!».