Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 18:21

Ναι και από το μπλόκο του Ασπροχώματος στη μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή

Ναι και από το μπλόκο του Ασπροχώματος στη μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στη συνέλευση του πανελλαδικού συντονιστικού των αγροτικών μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νίκαια της Λάρισας, συμμετείχε και αντιπροσωπεία του μπλόκου του Ασπροχώματος, που υπερψήφισε την απόφαση για τη μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα, την ερχόμενη Παρασκευή, την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου και την εγκατάσταση στο Σύνταγμα για δύο ημέρες τουλάχιστον. Για το τι θα πράξει το μπλόκο του Ασπροχώματος μέχρι την Παρασκευή και ειδικότερα για το αν θα συνεχιστεί το κλείσιμο του δρόμου, θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει είτε αργά απόψε είτε αύριο το πρωί…

Στη συνέλευση του πανελλαδικού συντονιστικού των αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια συμμετείχαν από το μπλόκο του Ασπροχώματος οι Κώστας Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Λάππας και Θανάσης Κατσάς από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού, καθώς και ο Δημήτρης Μπίρης από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης.
Η απόφαση για τη μετάβαση στην Αθήνα και την εγκατάσταση στο Σύνταγμα ήταν ομόφωνη από 65 μπλόκα της χώρας (παραβρέθηκαν τα 62, ενώ άλλα τρία έστειλαν επιστολή, καθώς δεν γινόταν να ταξιδέψουν οι αντιπρόσωποί τους), όπως μας είπε ο Παναγιώτης Λάππας.
Οι αγρότες από το μπλόκο του Ασπροχώματος θα μεταβούν στην Αθήνα με αγροτικά αυτοκίνητα ή και μισθωμένα λεωφορεία, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών της περιοχής μας δεν μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλο ταξίδι.
Τα αιτήματα του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτικών Μπλόκων, τα οποία επαναβεβαιώθηκαν σήμερα, είναι η πλήρης απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό αλλά και η απόσυρση των σχετικά πρόσφατων φορολογικών μέτρων.
Στ.Μ.