Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 16:21

Μπλόκο επ΄ αόριστον στο Καλό Νερό, ξανά έξω τα τρακτέρ σε Μεσσήνη και Χανδρινού

Μπλόκο επ΄ αόριστον στο Καλό Νερό, ξανά έξω τα τρακτέρ σε Μεσσήνη και Χανδρινού

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 
Κλιμακώνουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους και στη Μεσσηνία. Στο Καλό Νερό της Τριφυλίας ξεκίνησε το επ’ αόριστον μπλοκάρισμα της Εθνικής Οδού, στη Μεσσήνη τα τρακτέρ καλούνται να βγουν στο κόμβο και σχεδιάζεται να στηθεί νέο μπλόκο, όχι όμως στο Ασπρόχωμα. Τα τρακτέρ τους ξανάβγαλαν στο δρόμο και οι αγρότες του Χανδρινού και της ευρύτερης περιοχής…

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες της Μεσσήνης και τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Σύλλογο της περιοχής, σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε» και ότι το διεκδικητικό πλαίσιο είναι το ίδιο με αυτό της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπόκων και του μπλόκου της Νίκαιας στη Λάρισα.
Ειδικότερα, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης «καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Μεσσήνης να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Μετά από 22 ημέρες μπλόκο στο Ασπρόχωμα, πήγαμε στην Αθήνα και διαδηλώσαμε μαζί με χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα.
Τώρα ακόμα πιο δυνατοί συνεχίζουμε. Διαμηνύουμε  προς την κυβέρνηση και σ' όλους όσοι, με διάφορους, τρόπους, την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Συνεχίζουμε με τα δίκαια αιτήματά μας, όπως τα διαμορφώσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη στις 7 Φλεβάρη στην Νίκαια:
1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας  από το πρώτο ευρώ  που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα  τεκμήρια διαβίωσης.  Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος.  Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.  Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
Ζητήσαμε ν' αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται, (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση με την κυβέρνηση.
Για να μην δημιουργούμε πρόβλημα στο φτωχό λαό της Καλαμάτας που θέλει να μετακινηθεί από και προς το Νοσοκομείο, αλλά και στα καταστήματα του κόμβου Ασπροχώματος, μετακινούμε το μπλόκο σε νέο σημείο. Καλούμε όλα τα τρακτέρ και τα μηχανήματα να παραταχτούν στο κόμβο Μεσσήνης, όπου τις επόμενες ημέρες θα πορευτούμε προς το νέο μπλόκο.
Η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου θα οργανώσει τις λεπτομέρειες και θα ανακοινώσει το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης τις επόμενες ημέρες».
Στ.Μ.