Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 23:08

Η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών λέει ο Πετράκος

Η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών λέει ο Πετράκος

ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟ ΤΥΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΔΙ 
Η αύξηση των ποσοτήτων εισαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση αδασμολόγητου ελαιολάδου από την Τυνησία, αποφασίστηκε και με τη ψήφο της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας. Απαντώντας δε σε αιχμή που είχαν αφήσει εναντίον του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Πετράκος τους ανταπαντάει με ανακοίνωσή του ότι η κυβέρνηση υπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών…

Η σχετική ανακοίνωση του Θανάσης Πετράκου έχει ως εξής: «Η χθεσινή καταγγελία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή οτι: «Η κυβέρνηση συμφώνησε για νέες αδασμολόγητες εισαγωγές τυνησιακού ελαιολάδου στην  ΕΕ, οι οποίες  θα πλήξουν τους Έλληνες ελαιοκαλλιεργητές» την  εκθέτει για υποκρισία και πολιτική απάτη, διότι όπως  τονίζει ο Νίκος Χουντής, «ενώ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ζητήσει με επιστολή του την καταψήφιση της πρότασης στο ευρωκοινοβούλιο από τους ευρωβουλευτές, η ίδια η κυβέρνηση την υπερψήφισε στο Συμβούλιο Υπουργών!»  και  συνεχισε τονίζοντας ότι «….η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, που σημαίνει ότι υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, την εκθέτει ανεπανόρθωτα για υποκρισία και πολιτική απάτη: Από τη μία καλεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν και την ίδια στιγμή, η ίδια σπεύδει να υπερψηφίσει, αποδεικνύοντας ότι είναι άφωνη, ανίκανη και αδύναμη να υπερασπιστεί στοιχειωδώς τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της».
Επειδή όταν στις 24 Νοεμβρίου είχα τονίσει ότι «Μεγάλο σκάνδαλο και πισώπλατη μαχαιριά εις βάρος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών είναι η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου να συμφωνήσει και να συνυπογράψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιπλέον εισαγωγές 35 χιλ. τόνων αδασμολόγητου τυνησιακού Ελαιολάδου στις χώρες της Ε.Ε» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου και οι πρώην  συνάδελφοι μου βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την  αμετροέπεια να  εκστομίσουν την απαράδεκτη φράση εναντίον μου «εκτός αν οι φωνασκούντες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα».
Σήμερα, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες μου, τους ερωτώ: Αλήθεια ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση; Προφανώς όχι των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών».