Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 11:16

Παρουσίαση καινοτόμου συστήματος για τυποποίηση επιτραπέζιας ελιάς

Παρουσίαση καινοτόμου συστήματος για τυποποίηση επιτραπέζιας ελιάς

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Αντιπροσωπεία της ισπανικής εταιρείας Global Olive θα βρίσκεται τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου θα παρουσιάσει καινοτόμο σύστημα ελέγχου, που έχει αναπτύξει, το οποίο βελτιστοποιεί τη μεταποίηση της επιτραπέζιας ελιάς...

Το σύστημα απευθύνεται στα εξής είδη επιτραπέζιας ελιάς: πράσινες, μαύρες και μαύρες χαρακωτές.

Το σύστημα της Global Olive επιτυγχάνει:
- Μείωση του χρόνου παρασκευής, μείωση του κόστους (περίπου 20%)
- Μείωση αποβλήτων (περίπου 70%)
- Ιχνηλάτηση σε όλα τα στάδια παρασκευής
- Καλύτερη ποιότητα στο τελικό προϊόν
Χρησιμοποιεί αισθητήρες για να παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία παρασκευής των ελιών. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ελέγχει την ωριμότητα των ελιών και το χρώμα τους. Οι τιμές που μετρά, μεταφέρονται αυτόματα και ασύρματα σε κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή. Με το κατάλληλο πρόγραμμα που παρέχεται, ο υπεύθυνος παραγωγής λαμβάνει αυτόματα ακριβή πληροφόρηση και  προχωρά κατευθυνόμενος στα επόμενα στάδια παρασκευής των ελιών με μεγάλη ακρίβεια, οικονομία και ταχύτητα. Είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση του, γιατί το πρόγραμμα ενημερώνει αυτόματα τον υπεύθυνο για το τι πρέπει να κάνει και πότε.
Η επίσκεψη οργανώνεται από το Δίκτυο Διάχυσης τεχνολογίας Πράξις, κόμβος στην Ελλάδα του Enterprise Europe Network (<
http://www.enterprise-hellas.gr>www.enterprise-hellas.gr), το οποίο είναι το μεγαλύτερο μεταφοράς καινοτομίας μεταξύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Χρηματοδοτείται από την ΕΕ και παρέχει εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του. Κύριος στόχος του είναι να βοηθήσει ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με αντίστοιχες του εξωτερικού.
Το μέρος της επίσκεψης της Global Olive στην Νότια Πελοπόννησο οργανώνεται με τη συνεργασία της ΑΝΕΛΙΞΗΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (23ης Μαρτίου και Νέδοντος).
Μετά την παρουσίαση θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης με τους Ισπανούς ειδικούς για συζήτηση σε θέματα της μεταποίησης ελιάς.