Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 11:37

Ο Αλέξης Χαρίτσης με το Επιμελητήριο και τους Εμπορικούς Συλλόγους για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και Εμπορικών Συλλόγων της Μεσσηνίας είχε χθες το βράδυ ο βουλευτής του Νομού και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τις επιχειρήσεις από την πανδημία, τις πολιτικές και τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου τόνισαν στη σύσκεψη την αγωνία τους για το πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα τους μήνες που έρχονται...

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει μεταξύ άλλων: “Οι επαγγελματίες εκφράζουν την αγωνία τους - Μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα οι επόμενοι μήνες προμηνύονται εξαιρετικά δύσκολοι.

Κατέθεσα ερώτηση που συνυπογράφεται από 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που απειλούνται πια με λουκέτο.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μετακυλύει τις ευθύνες της και το πολιτικό κόστος σε επιχειρήσεις που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Ανάγκη για στήριξη - Οι Επιστρεπτέες έχουν ήδη αναλωθεί για τις τρέχουσες υποχρεώσεις, η πληρωμή τους επίκειται και οι λογαριασμοί τρέχουν

Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις εκρηκτικές ανατιμήσεις, ειδικά στην ενέργεια.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 

-αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, ειδικά στην ενέργεια

-στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ενεργοβόρου βιομηχανίας

-μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα - την καταθέσαμε στη Βουλή ως πρόταση νόμου και η κυβέρνηση την απέρριψε”.